Karlovlase koju ilmus harilike inimeste veidrusi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadi Tegova (vasakul) ja Toomas Kuusing istuvad lastetoas. Nende vahel on maal «Kala mädaneb peast, härra» aastast 2014. Pildil on ühel vanahärral peas titemüts, kandikul on kala. Samas toas on veel üks maal ja üks graafiline leht.
Aadi Tegova (vasakul) ja Toomas Kuusing istuvad lastetoas. Nende vahel on maal «Kala mädaneb peast, härra» aastast 2014. Pildil on ühel vanahärral peas titemüts, kandikul on kala. Samas toas on veel üks maal ja üks graafiline leht. Foto: Sille Annuk

Voronja galerii korternäituste sari ulatub teist korda Karlovasse. Kunstilembestel inimestel on võimalus täna ja järgmisel esmaspäeval seada sammud helerohelisse tornikesega majja ühte korterisse aadressil Tähe 75–11. Tartu lastekunstikooli direktori Aadi Tegova kodus saab vaadata maale ja graafikat, mille autor on Toomas Kuusing.

Maja vastas asub Karlova teater. Korterisse sisenemiseks tuleb tõusta teisele korrusele. Sisseastujat võtab köögilaua kõrval seinal vastu suur värviline maal, millel ajavad asju kümned inimesed, mõnigi neist tundub omamoodi veider.

Teine sama mõõtu suur tumedates toonides maal paistab magamistoas. Pildil vaatavad poolkaares inimesed, kuidas kukk kargab kana. Samasugune linnupaar on ainult kahekesi suures plaanis Kuusingu graafilisel lehel «Koos», mille Tegova on ostnud Tartu noore kunsti oksjonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles