Vaja läheb uut direktorit ja uut koolimaja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise tänaval Reiniku gümnaasiumi koolimaja.
Vanemuise tänaval Reiniku gümnaasiumi koolimaja. Foto: Margus Ansu

Reiniku kooli ümberkorralduste tõttu tuleb linnal otsida loodavale Poska gümnaasiumile uus direktor ja täiskasvanute gümnaasiumile uus maja, mis on plaanis rentida.


Alanud aasta jääb viimaseks Mart Reiniku gümnaasiumile, suve lõpul lahutatakse see Mart Reiniku kooliks ja Jaan Poska gümnaasiumiks. Läinud aasta lõpul kuulutas linnavalitsus välja konkursi loodavale gümnaasiumile direktori leidmiseks. Konkursi tähtaeg on 1. veebruar ja uus direktor peab tööle asuma 21. veebruaril.

Praegune Reiniku kooli direktor Toomas Samm ütles, et ei ole valmis vastama, kas ta kandideerib uue gümnaasiumi juhiks või eelistab jääda Reiniku kooli juhiks.

Kaks direktorit ühes koolis

Ametisse asuv direktor hakkab töötama Reiniku gümnaasiumi koosseisus, tema esimesed ülesanded on taotleda uuele gümnaasiumile koolitusluba ja koostada õppekava eskiis. Koolid lahutatakse volikogu otsuse kohaselt 1. augustil.

Poska gümnaasium hakkab puhta gümnaasiumina tööle Vanemuise 35, nn Tartu rahu majas, Reiniku nime kandev põhikool Vanemuise 48 majas. Aga sellest ei piisa, et kõik lapsed ühes vahetuses õppima mahuksid.

Tartu haridusosakonna juhataja Boris Goldman ütles, et 1. septembrist õpib Reiniku põhikoolis umbes 900 last ja kõik nad korraga praegusesse koolimajja ei mahu. «Ka linnapea seisukoht on, et teist vahetust siiski ei tule. Lahendus on, et endine Puškini gümnaasiumi hoone saab nende majaks,» rääkis Goldman.

Sellesse Riia 25 majja võiksid Goldmani arvates minna 1.–4. klass ja vanemad klassid jääda Vanemuise tänavale.

Uus koolimaja

Praegu Riia tänava koolimaja kasutav täiskasvanute gümnaasium võiks Goldmani sõnul uue koha leida Tiigi 67 krundil, kus kinnisvarafirmaga käivad läbirääkimised koolimajaks ümber ehitatava hoone arhitektuurilahenduse ja renditingimuste üle.

Abilinnapea Jüri Sasi ütles, et kava kohaselt renditaks 1486 ruutmeetrit pinda hinnaga umbes 100 krooni ruutmeetri eest kuus ja jutuks on olnud, et rendiperioodi pikkus võiks olla seitse või kümme aastat.

Sel nädalal arutavad rentimist koalitsioonierakonnad fraktsioonides, uuel nädalal peaks küsimus olema linnavalitsuse istungil ja 20. jaanuaril volikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles