Rotaksi lihapood laieneb Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotaksi lihapoe uksed avatakse Annelinna Prismas 1. märtsil.
Rotaksi lihapoe uksed avatakse Annelinna Prismas 1. märtsil. Foto: Risto Mets

Tartumaal Vasulas hiljuti uutesse ruumidesse kolinud Rotaksi lihapood saab väikese sõsara Tartu linnas. Annelinna prismas avab kauplus uksed 1. märtsil.

Kodumaist sealiha müüa on praegu väga raske, sest doteeritud välismaist liha tungib turule nii uksest kui aknast, tõdes Vasulas seafarmi ja lihapoodi pidav Rotaks-R omanik Aare Kalson.

Kui varem toodeti Eestis kodumaisest sealihavajadusest 106 protsenti, siis viimastel aastatel on tootmine langenud nii turuolukorra kui seakatku mõjude tõttu umbes 20 protsenti, hindas Kalson. Ja ikkagi ei ole siinsetel seakasvatajatel oma liha kuhugi müüa, sest turg on täis doteeritud liha, mis on pärit Poolast, Norrast ja isegi Hiinast.

Et kodumaist toodangut kuidagigi pildil hoida ja siinset tootmist säilitada, tuleb kõvasti pingutada, märkis Kalson. Nii on ka uue kaupluse avamine Annelinna prismas samm, mis ühelt poolt viib siinsamas Tartu külje all kasvanud rõngassabade toodangu inimestele lähemale. Teisalt võimaldab ka seakasvatajal oma toodangut paremini turustada. Rotaksi laudas kasvab praegu veidi alla 5000 sea.

Märtsi esimesel päeval avatavasse kauplusse tuleb sarnane valik nagu on Vasula lihapoes. Lihatükkide lõikamine ja muu ettevalmistus tehakse ära Vasulas, kauplust varustatakse vajadusel värskete toodetega kasvõi mitu korda päevas, sõnas Kalson. «Meie nišš on pakkuda eelkõige väga värsket liha.» Ja et ka Prisma müüb samas hoones liha, ei saa hinnad olla kõrgemad. Pigem tulevad nad natuke odavamad, lubas ta.

Tulevikus soovib ettevõte avada veel ühe lihakaupluse Tartus, kuid kus ja millal, pole esialgu veel kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles