Esimesel kevadpäeval läheb Jõgeval lahti suur sõda

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjasõda Tartus. Pilt on illustratiivne.
Padjasõda Tartus. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla / Postimees

Kevade esimesel päeval, 20. märtsil ootavad Eesti aktiivsed noored Jõgevale enam kui 6000 inimesi, et üheskoos püstitada padjasõja Guinnessi rekord.

Praegu kuulub maailmarekord USAle, kus Minnessotas St. Paul Sainti staadioni pesapallimängul peeti 21. juulil 2015 maha lahing 6261 inimesega.

Padjalahingu koordinaator Lenel Karu rääkis, kuidas tal eelmisel aastal oli sõprade ringis kokkupuude padjasõjaga, mille järel tuli idee korraldada midagi sarnast kogu Eestis ja ühtlasi püstitada rekordit. «Mõtlesime sõpradega, et see oleks midagi uut, huvitavat ning murraks rutiini,» lausus ta.

Padjalahingusse oodatakse kõiki Eesti inimesi. Eesmärk on tuua kokku erinevad generatsioonid, kes saaksid üheskoos värskes õhus midagi toredat teha.

Lenel Karu kinnitas, et ürituse vastu tuntakse juba praegu huvi ning loodab, et sõna padjalahingu kohta leviks.

Korraldajad lükkasid käima ka võistluse, et kõik Eesti koolid saaksid välja panna oma meeskonna. Märtsis valitakse välja kõige ühtsem koolitiim. Samuti oodatakse meeskondadena kaasa lööma erinevaid ettevõtteid.

Kõik osalejad saavad valida, millises riietuses kohale tulevad. Kaasa tuleb haarata vaid kõige toredam padi, hea tuju ja sõbrad-tuttavad.

Karu kinnitas, et rekordipüstitamine pole kindlasti ürituse peamine eesmärk. «Isegi, kui see rekord ei tule, siis see sündmus saab olema meeldejääv,» arvas ta. Kui rekord aga peaks sündima, on see Karu sõnul kindlasti põhjus, miks padjalahingust võiks saada traditsioon, et rekordit iga aasta ületada.

Padjalahing kestab 20. märtsil Jõgeva treeningstaadionil (aadressil Piiri 1) tund aega. Üritusel astuvad üles ka erinevad artistid.

Korraldajad soovitavad lahingule eelnevalt registreerida. Lisateavet leiab Maailma suurim padjalahing Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles