Selgusid kultuurikandja aunimetuste kandidaadid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kultuurikandja 2014 auhinnatseremoonia Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakooli Tubina saalis.
Tartu Kultuurikandja 2014 auhinnatseremoonia Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakooli Tubina saalis. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus andis teada Tartu kultuurikandja aunimetuse nominendid. Tiitliga kaasneb preemia neile, kes on mullu märkimisväärselt edendanud Tartu kultuurielu.

Aasta kultuurisündmuse kategoorias on võimalikud tiitlisaajad Tartu Uue Teatri suvelavastus «Odysseia», festival Klaaspärlimäng ja koguperefilm «Supilinna salaselts».

Aasta teose looja kategoorias on nominendid kunstnik Jaanus Kivaste ehk Kiwa, koreograaf ja lavastaja Renate Keerd ning kirjanik Jüri Kolk ning aasta kutselise koosluse kategoorias Tartu Kunstimuuseum, kirjastus ;paranoia ja Tartu Uus Teater.

Harrastuslikest kooslustest on võimalikud tiitlisaajad Luuleprõmmu Euroopa meistrivõistluste korraldustoimkond, Tartu poistekoor ja Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor ning aasta rahvakultuurikandja kategoorias Tartu ülikooli kunstimuuseumi haridusprogrammide kuraator Külli Valk, looduslike pühapaikade ja rahvapärimuse uurija ning aktiivne tutvustaja ja eestkõneleja Ahto Kaasik ning Hugo Treffneri gümnaasiumi rahvatantsuansambli Tantsutallad kunstiline juht Uve Saar.

Aasta kultuurikorraldaja kategoorias on nominendid Unesco loovlinnade võrgustikuga liitumise ettevalmistamise vedajad Berk Vaher ja Marja Unt, väärtfilmikino Elektriteater eestvedaja Andres Kauts ning kultuuri- ja loomekeskuse Tartu Aparaaditehas käimalükkaja, trükimuuseumi ja Tartu loomeresidentuuri projekti juht Lemmit Kaplinski.

Aasta kultuurikajastaja kategoorias võivad kultuurikandja tiitli saada kultuurilehe Sirp kirjandustoimetaja Pille-Riin Larm, kultuuriajaveebide suurjalutuskäik.blogspot.com ja jalutuskaikajas.blogspot.com autor Agnes Joala ning raadio Kuku ajakirjanik Liis Laidmets ning aasta uustulnuka kategoorias raamatupood Utoopia, Tartu kunstimuuseumi kaasaegse kunsti kuraator Marika Agu ning teatri Must Kast näitleja ja lavastaja Silver Kaljula.

Aasta kultuurisõbraliku ettevõtte kategoorias on nominentidena kirja pandud transpordiettevõte Sebe,  infotehnoloogia ja -teenuse ettevõte Contriber ja trükiteenuseid pakkuv ettevõte osaühing Salibar.

Erinevalt möödunud aastatest otsustas komisjon jätta nimetamata nominendid aasta noore kultuurikandja kategoorias ja võtta tehtud esildisi arvesse aasta uustulnuka kategoorias.

Tänavu laekus Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonnale Tartu kultuurikandja aunimetuse määramiseks 85 ettepanekut. Aunimetuse saajad avalikustatakse 17. veebruaril tänutseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles