Piirissaare vallavolikogu tähtis istung jäi suletud jäätee ja katkise hõljuki tõttu ära (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare hõljuk.
Piirissaare hõljuk. Foto: Sille Annuk

Asjaajamine Piirissaarel seisab – tänaseks oli planeeritud oluline vallavolikogu istung, kuid et sula ja vihma tõttu suleti eile mandrile viiv jäätee, tuli istung ära jätta.

Vallavolikogu istungile pidanuks suurelt maalt sõitma seitse inimest, nende seas ka vallavanem Liina Miks, kuid saarele nad ei pääsenudki, sest lisaks suletud jääteele on järjekordselt katki ka saarerahva hõljuk. Samuti pole jääl lainetava vee tõttu võimalik järvel liigelda mootorsaaniga.

«Kogu asjaajamine seisab, istungi päevakorras pidanuks olema eelarve lugemine ja üldplaneering, nüüd lükkub see kõik edasi, nii et meie jaoks on asjad väga halvasti,» tõdes Liina Miks mornilt.

Erilist meelehärmi valmistab talle mõistagi kurikuulus hõljuk, millega on viimastel aastatel pidevalt probleeme olnud – ühel päeval masin töötab, teisel päeval jälle ei tööta. Miksi sõnul on teemat Tartu maavanemaga arutatud, kuid rahalisi vahendeid töökindlama hõljuki hankimiseks pole paistmas kusagilt.

«Vastavalt saarte seadusele on riik kohustatud tagama regulaarühenduse saartega, seega peaks see olema tegelikult riigi, mitte valla mure, toimigu see regulaarühendus siis hõljukiga või kasvõi helikopteriga. Kuid majandusminister isiklikult ütles, et nendel ei ole Piirissaare jaoks eelarves raha,» nentis Liina Miks.

Kuna jää on järvel iseenesest paks, püsib teatud lootus, et ehk avatakse ilma külmenemise järel jäätee uuesti, kuid see oleks ikkagi ajutine lahendus ning kui hõljuk jätkuvalt streigib, satuks Piirissare rahvas kevadise jäämineku ajal taaskord isolatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles