Pallisaalis tegid noored ajutrenni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu erakooli 8. klassi õpilased Markus Ühtigi (paremal), Agur Sell ja Johannes Voldemar Langsepp tulid Teaduslahingusse enda sõnul eelkõige uusi teadmisi ja kogemusi saama.
Tartu erakooli 8. klassi õpilased Markus Ühtigi (paremal), Agur Sell ja Johannes Voldemar Langsepp tulid Teaduslahingusse enda sõnul eelkõige uusi teadmisi ja kogemusi saama. Foto: Sille Annuk

Kui korvpallitreener Gert Kullamäe eile pärastlõunal pallisaali aknast sisse piilus, võis tema silmist lugeda, et palli mängida ei saa. Saalitäis noori tegi hoopis ajutrenni, võisteldes Teaduslahingu lõppvooru pääsemise nimel.

Tänavu teist aastat toimuv Teaduslahing on võistlus 7.–9. klassi õpilastele. Kolmeliikmelistel meeskondadel tuleb lahendada viis täppis- ja loodusteaduste valdkonda kuuluvat praktilist ülesannet. Näiteks eilses Tartu-, Jõgeva- ja Valgamaa ühises eelvoorus pidid noored arvutama vedelike tihedust, järjestama kivimid vanuse ning joogid magususe järgi.

Teaduslahingu üks korraldajatest Kristi Parro alustas võistluste ettevalmistamist juba augusti lõpus. Ülesanded valmisid Eesti maaülikooli, Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli tudengite koostöös ja selleks, et need oleksid nii eakohased kui huvitavad, nähti hulga vaeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles