Maalapsed valivad meeleldi riigikooli

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tamme gümnaasium tõmbab riigigümnaasiumina ligi just neid põhikoolilõpetajaid, kes hakkavad kooli käima väljastpoolt Tartut. Riigigümnaasiumis käiv maapiirkonna õpilane saab riigilt mitmeid toetusi, mida ta linnale kuuluvas koolis käies ei saaks.
Tartu Tamme gümnaasium tõmbab riigigümnaasiumina ligi just neid põhikoolilõpetajaid, kes hakkavad kooli käima väljastpoolt Tartut. Riigigümnaasiumis käiv maapiirkonna õpilane saab riigilt mitmeid toetusi, mida ta linnale kuuluvas koolis käies ei saaks. Foto: Kalev Saar

Järjest suletavate maakoolide põhikoolilõpetajad, kes peavad leidma edasiõppimise võimaluse suuremates keskustes, soovivad esimese eelistusena jätkata õpinguid riigigümnaasiumis, kus pakutakse mitmeid hüvesid.

Alatskivi keskkoolis alustas tänavu sügisel viimane kümnes klass, nii et tuleval kevadel üheksanda klassi lõpetavad lapsed peavad edasiõppimiseks leidma võimalusi kodust kaugemal.

Kool küsis oma 16 üheksandiku käest, millises koolis nad sooviksid jätkata, ning suurem osa neist nimetas esimese eelistusena Tartu Tamme gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles