Jätkub idaringtee ehitus Räpina maanteeni

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu andis loa korraldada hanked Idaringtee pikendamisest Lammi teest Räpina maanteeni ning rahastada ehitus 1 224 000 euro suuruse omafinantseeringuga. 

Projekti kogueelarve on 8,16 miljonit eurot. 

Tartu linnavalitsuse esitatud projekti "Põhimaanteid E263 Tallinn-Tartu-Luhamaa ja T3 Jõhvi-Tartu-Valga ühendava Tartu idapoolse ringtee 3. ehitusala" on valitsuse kinnitanud transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kavasse. Sellega on Tartu linnale broneeritud 6 936 000 euro ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi raha. Linn peab nimetatud summas toetuse saamiseks tagama projekti maksumusest vähemalt 15% omafinantseeringuna ehk 1 224 000 eurot.

Jutt on 1,6 kilomeetri pikkusest teelõigust. Sõidutee on kaherealine, ehitatakse ka eraldiaseisev kergliiklustee.

Luunja valda suunduva Soojuse tee asukoht veidi muutub ja sinna tuleb omaette liiklussõlm, kus saavad olema ainult parempöörded ning kavandatav ringtee läheb viaduktiga üle Soojuse tee. Kergliikluse tarvis tuleb veel kolm eritasandilist teeületuse võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles