Õpilasfirmad tulevad laadale kaupa müüma

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirmade laat
Õpilasfirmade laat Foto: Ants Liigus

Jõulud ei ole enam kaugel ja kõigil neil, kelle kingikott vajab täitmist, on võimalus seada sammud laupäeval Tartu kaubamajja, kus noored ja ettevõtlikud peavad õpilasfirmade laata.

Laadalt võib leida vahvaid ja isikupäraseid käsitsi valmistatud kingitusi, mille loomise taga on andekad noored, kes oma tooteid ise müüvad.

Seekordsel laadal tulevad müügile näiteks vinüülplaadist kellad, riidest õpikukaaned, klaasist joogipudelid, unenäopüüdjad, lauamängud, ehted, käsitööseebid, küpsetised, kosmeetika, kitsepiimast jäätis, eri suuruses puulipsud ja palju muudki.

SA Tartu Ärinõuandla noorte ettevõtlikkuse projektijuht Janeli Virnas ütles, et noortele tuleb pakkuda võimalust panna oma müügioskus proovile ning teisest küljest on laat kasulik ka külastajatele, kes saavad soetada oma lähedastele jõulukingitusi.

Rekordaasta

Kui eelmisel aastal võttis laadast osa 55 õpilasfirmat, siis tänavu on esindatud 88 firmat ja 309 noort, mis on läbi aegade Tartu rekord.

Virnase sõnul mahutati laat eelmisel aastal ära ühele korrusele, kuid sellel aastal ollakse kahel korrusel. Ta peab huviliste kasvu põhjuseks seda, et sel aastal on üle Eesti õpilasfirmasid juurde tulnud rohkem kui mullu. Virnas lisas, et Tartu laat on piirkondlikest laatadest olnud alati kõige populaarsem.

Parimate tunnustamine

Virnase sõnul ostetakse laadalt tavaliselt kõige rohkem küpsetisi, ehteid ja näiteks käsitööseepe. Kuna toodete valik on niivõrd mitmekesine, arvas ta, et sealt leiavad sõpradele ja tuttavatele kingituse kõik külastajad.

Laupäevasel laadal jagatakse välja ka auhindu. Tunnustatakse parimat müügistrateegiat, parimat toodet või teenust ning terviklahendust. Välja antakse parima minifirma tiitel ehk tunnustatakse õpilasfirmat, mida veavad põhikooli õpilased. Samuti antakse välja Tartu selle aasta potentsiaalikaima õpilasfirma tiitel, sellel saaja saab osaleda Riias õpilasfirmade laadal.

Lisaks laadale on avatud päkapikkude töötuba, kus igaüks saab endale või sõbrale meisterdada vahva jõulukingituse.

Tartu õpilasfirmade jõululaat

12. detsembril kell 11–15 Tartu kaubamaja 2. ja 3. korrusel.

Küpsetised, ehted, mängud, kosmeetika jpm.

Kohal on 88 õpilasfirmat, neist 38 Tartumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles