Tartu vanim ööklubi tähistab 20. sünnipäeva

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Atlantis.
Ööklubi Atlantis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud sajandi üheksakümnendate keskel Emajõe kaldal uksed avanud ööklubi Atlantis tähistab sel reedel kahekümnendat sünnipäeva.

«See oli aasta 1995. Vana Kaunase restorani renoveerimine oli vaja nagunii ette võtta ja ööklubid olid siis väga populaarsed. See tundus üsna loomulik äriplaan. Eriti arvestades asukohta – eraldi suurest hoonestusest, otse kesklinnas ja lihtne ligipääs. Kõik plussid olid olemas,» meenutas Atlantise sünnilugu Juhan Kolk, kes oli koos Urmas Pastiga ööklubi looja.

Kuna klubi asub Emajõe ääres, pandi sellele nimeks Atlantis – salapärane saar, mis vajus merepõhja. «See on seotud vee, müstika ja salapäraga,» selgitas Kolk nimevalikut.

2002. aastal andsid Kolk ja Past Atlantise üle Olga Aasavile, kes on selle eestvedaja olnud viimased 13 aastat. «Olime sellega juba liiga palju tegelenud ja vaja oli värsket verd,» põhjendas Kolk loobumist.

Aasavi sõnul on klubi üle elanud nii tõuse kui mõõnu. Atlantise hiilgeajaks nimetas ta aastaid 2005–2007 ning kõige raskemaks perioodiks 2009–2011.

«Eks need mõõnad ja majanduslangused on meid ikka räsinud. Aga meelelahutus ongi nagu Ameerika mäed. Nii kaua, kuni sa suudad pühenduda, on võimalik seda teha. Olgu see ööklubi või ükskõik milline äriettevõte,» ütles Aasav.

Juhan Kolgi sõnul on Atlantis püsima jäänud seetõttu, et on hoitud pidevalt head taset ja üritatud pakkuda muutuvas keskkonnas seda, mida kliendid ootavad.

Praegu läheb ööklubil Aasavi sõnul taas hästi ning ollakse tõusuteel. Näiteks eelmisel nädalal kuulutati Club Hollywoodis toimunud üritusel Estonian DJ Awards Atlantis aasta ööklubiks. «See oli mulle uudis, aga rahvaküsitluse järgi on Atlantis Eesti parim ööklubi. Järelikult on rahvas meid uuesti üles leidnud ja mitte ainult tartlased. See on ikkagi üks suuremaid meelelahutuskeskusi Eestis,» sõnas Aasav.

Kahekümnendat sünnipäeva tähistatakse Aasavi sõnul suurejooneliselt. Sünnipäevaprogrammi lavastab Ain Mäeots ning õhtu peaesineja on Koit Toome. «Ma usun, et tuleb suur pidu. Kutsutud on tuhat inimest,» lausus Aasav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles