Turu linn jagas pagulaskogemusi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu delegatsioon külastas sõpruslinna Turu ühe kooli ettevalmistusklassi, kus võõrsilt tulnud lapsed õpivad terve õppeaasta soome keelt, kultuuri, elukorraldust ja ka tavalisi õppeaineid.
Tartu delegatsioon külastas sõpruslinna Turu ühe kooli ettevalmistusklassi, kus võõrsilt tulnud lapsed õpivad terve õppeaasta soome keelt, kultuuri, elukorraldust ja ka tavalisi õppeaineid. Foto: Tiia Teppan

Augustis saabus Tartusse elama perekond Süüriast ja Euroopas käiva rahvaste rändamise taustal on selge, et see pere ei jää viimaseks. Et olla pagulaste tulekuks rohkem valmis, käis Tartu esindus Soomes tutvumas immigratsioonikorraldusega.

Soome suuruselt kuuenda linna Turu immigratsioonikorraldusega viis end läinud neljapäeval ja reedel kurssi Tartu üheksaliikmeline delegatsioon, kuhu kuulusid linnavalitsuse, volikogu, rahvaülikooli, hariduse tugikeskuse ja Johannes Mihkelsoni keskuse esindajad.

«Turu linnavalitsus oli teinud väga põhjaliku ettevalmistuse,» ütles delegatsiooni juhtinud Tartu abilinnapea Tiia Teppan. «Saime ülevaate pagulastega tegelevate paljude ametkondade tööst. Soomes on sellel alal ju 25-aastane kogemus, Turu mõnes lasteaias on pagulaste lapsi juba üle poole. Meil on seni ainult üks Süüria pere Tartusse elama asunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles