Pildid: Tartu observatoorium korraldas valguse festivali

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel peeti Tõraveres Tartu observatooriumis valguse festivali, kuhu olid oodatud igas vanuses huvilised.

2015. aasta on rahvusvaheline valguse ja valguspõhiste tehnoloogiate aasta ning sel puhul korraldasid MTÜ Stellaarium ja Tartu observatoorium koostöös partneritega, sh Nõo valla jt. toetusega 31. oktoobril tasuta perepäeva, kus tutvustati observatooriumi töötubades erinevaid valgusega seotud tehnoloogiaid ja materjale.

Observatooriumi maa-alal toimus rännak-lavastus «Valguse võlumets».  Osavõtjaid oli peahoones umbes 1500, rännak-lavastust külastas aga hinnanguliselt 2000 inimest, kinnitas observatoorium.

Lavastuse autoriks oli Jaan Ulst, helikujunduse tegi Ardo Ran Varres. Valgus- ja helitehnika eest hoolitses Ringo Muhhin (Eventech). Produtsendid olid Heli Lätt (Tartu Observatoorium) ja Jaan Ulst.

Osalesid ka segakoor Vega, tantsuklubi Triiniks, Alar Tamm, Jan Kulbin, Henry Timusk, Eneli Raud, Kaja Lindal, Triin Marts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles