Tartu noormaadlejad tõid Lihulast üheksa medalit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Kalev/Englase noormaadlejate võistkond Lihula turniiril.
SK Kalev/Englase noormaadlejate võistkond Lihula turniiril. Foto: Erakogu

Läänemaal Lihulas peeti 3. oktoobril maailmameister Gustav Vahari mälestusvõistlusi. Võistlejaid oli kokku tulnud sadakond. Võisteldi kolmes vanuserühmas. Tartu Kalev-Englase meeskonda kuulus kümme maadluspoissi.

Maadlustreener Kristjan Pressi teatel võitis 2004. aasta ja nooremate vanuserühmas maadelnud Karlis Ander All kolm matši kindlate seljavõitudega. Poolfinaalis tuli hilisemalt esikohavõitjalt küll võtta vastu kaotus, kuid tulemuseks kindel kolmas koht.

Sama vanuserühma kehakaalus 35 kg võistlesid tartlastest Max Hristjuk ja Ivan Kulak. Esimeses ringis võitsid mõlemad kindlalt, ent loosiga ei vedanud ja juba teises ringis tuli minna omavahel maadlema. Võitjana väljus Max Hristjuk, kes sai selles kehakaalus kolmanda koha. Lisaks maadles Hristjuk ka õpilaste vanusesklassis, kus saavutas teise koha.

Kehakaalus 40+ kg maadlesid kolm tartlast: Robin Otter, Tambet Palgi ja Georg Kristerson. Esimeses ringis üllatuskaotuse saanud Tambet Palgi pidi lepima kolmanda kohaga. Robin Otter seekord võitu kirja ei saanud. Esikoha selles kaalus võitis kindlalt Georg Kristerson, kes nagu klubikaaslane Hristjuk, maadles ka õpilaste vanuseklassis. Kolm aastat vanemate vastaste seas saavutas Kristerson kolmanda koha.

Raskekaalus 50+ kg tegi oma siiani parima võistluse Robin Samarüütel. Olles teiste raskekaallaste kõrval tunduvalt kergem ja väiksem, suutis kavala taktika ja vastaste väsitamisega hästi toime tulnud Samarüütel võita kõik neli matši ja esikoha.

Õpilaste vanuseklassis võistlesid lisaks eelmainitutele veel kehakaalus 38 kg Kristo Keero ja Karl Eerik Karoles. Esimeses ringis kohe vastakuti läinud klubikaaslaste tasavägisest heitlusest väljus seekord võitjana Karoles. Pärast ühte kaotust naasis ta taas võidulainele ja sai kolmanda koha.

Kalev-Englase meeskonna ankrumees oli kehakaalus 73 kg võistelnud Robin Krivmen, kes saavutas omas kaalus kolmanda koha.

Järgmine võistluse on noormaadlejatel juba 17. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles