Ees ootab mürisev nädalalõpp

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile anti messihallis masinatele viimast viimistlust ning teiste seas lõid masinaid läikima ka Peugeot’ müüjad.
Eile anti messihallis masinatele viimast viimistlust ning teiste seas lõid masinaid läikima ka Peugeot’ müüjad. Foto: Kristjan Teedema

Uhkeid ja kiireid autosid saab täna Tartus näha mitmel pool, sest näituste messikeskuses algab tänavune Motoshow ning õhtul antakse stardipauk Tartu rallile.

Eesti suurim auto- ja tehnikanäitus Motoshow tähistab tänavu juubelit, näitust korraldatakse Tartus juba 20. korda. Tartu ralli on aga alles üsna nooruke sündmus, mida peetakse teist korda.

Rahvusvahelise kaaluga ettevõtmised on tänavu omavahel seotud, sest ralli teeninduspark asub messikeskuse juures ning rallipass sisaldab ka messipääset.

Ootavad kontakte

«Ikka müüki ja ohtralt kliendikontakte,» vastas Amserv Peugeot’ brändijuht Raiko Ausmees küsimusele, mida ta tänavuselt messilt ootab. Eile anti messihallis masinatele viimast viimistlust ning teiste seas lõid masinaid läikima ka Peugeot’ müüjad.

Nende uusim mudel 208 jõudis Eestisse juulis ning müük alles kogub hoogu, ütles Ausmees. Messil on väljas auto1,2-liitrine bensiinimootoriga versioon. 1,6-liitrise ja 100-hobujõulise diiselmootoriga versioon Blue-HDi püstitas aga tänavu aprillis kütusekulu maailmarekordi. Masin sõitis 2152 kilomeetrit 43 liitriga, kulutades 100 kilomeetri peale keskmiselt kaks liitrit diislikütust.

Eks eestlasele on ikka hind tähtis ja hoopis rohkem ostetakse 1,2-liitrise mootoriga 80-hobujõulist mudelit, lisas Ausmees.

Motoshow’ projektijuht Margus Kikkul märkis, et Tartu messil näeb siiski veel mitut uudismudelit, mida esitletakse Eestis esimest korda. Ilmselt on üsna vähestel eestlastel olnud võimalust näha selliseid autosid nagu näiteks Renault Talisman, Nissan Juke Nismo RS, Subaru Levorg, Peugeot 308 GT jt.

Proovisõitu on messil võimalik teha ligi 50 autoga.

Uudismudelite kõrval näeb ka hobiautosid ja autokaupu ning kavas on mitu üritust. Näiteks peetakse laupäeval «Noor tehnik Autosound Challenge 2015» Eesti meistrivõistluste superfinaal, kus selgitatakse välja parima helikvaliteediga autod ning suurima helirõhuga masinad.

Samuti läheb rebimiseks tuunitud autode omanike seas, sest ECC Tuning Show’l selgitatakse välja parimad tuuningud.

Ameerika autode ja teiste hobiautoks kvalifitseeruvate autode hooaeg lõpetatakse pidulikus rongkäigus läbi linna.

Väljapanekust ei puudu ka drifti- ja kiirendusautod ning teiste motospordialade võistlusmasinad. AS Tartu Näitused toetas sel hooajal noort driftisõitjat Randar Kajot, kes toob messile oma BMW, lausus Kikkul.

Oma võimsaid masinaid näitavad messil teisedki autosportlased.

Messikeskuses võib kogeda ka rallihõngu, sest samasse on püsti pandud Tartu ralli võistluskeskus.

Rahvusvaheline ralli

Ralli direktor Andrus Sõna ütles, et start antakse teisele Tartu rallile kell 17 Raekoja platsilt ja kell 17.28 stardib esimene auto Lähte-Sootaga-Vedu kiiruskatsele.

Õhtul kell 19 on kavas laululava ümbruses linnakatse. Laupäeval sõidetakse rohkem Lõuna-Eesti teedel Põlvamaal ja Tartumaal ning ralli lõpetamine on laupäeval kell 19 samuti raeplatsil.

Et Tartu rallil sõidetakse ka Läti rallimeistrivõistluste üks etappidest, on kohal 11 lätlast. Ligi 90 võistluspaari seast leiab ukrainlasi, venelasi, leedulasi ja soomlasi. Parimate kohtade nimel püüavad Sõna hinnangul heidelda kindlasti ka eestlased Rainer Aus ja Siim Plangi. Neist viimane loodab võitu ka Läti meistrivõistluste üldarvestuses.

Tartu ralli liikluspiirangud

• Täna kell 18–21.30 on liiklus suletud Tartus Tuglase, Laulupeo puiestee, Tähtvere, Oa, Herne ja Allika tänaval. Tartu vallas on kell 16.20–20 suletud Kõrveküla-Lähte ja Vedu-Sootaga tee.

• Laupäeval on päeva vältel liikluse sulgemisi Saverna- Tillundi, Karilatsi-Heisri, Varbuse-Kindapalu, Piigaste-Häätartu, Vooreküla-Puskaru, Vissi-Vooreküla, Veski-Prangli ja Haaslava-Aadami teel.

Allikas: http://www.tarturally.eu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles