Tartu bussikaarte on käibel üle 16 000

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussikaart.
Tartu bussikaart. Foto: TPM

Tartu linn on uue piletisüsteemi bussikaarte müünud ja jaganud kuu aega ning käibel on 16 447 bussikaarti, teatas AS Ridango.

Tartu linnavalitsuse andmeil oli täna pärastlõunaks linna pensionäridele välja antud üle 11 000 tasuta bussikaardi.

Müügil on Tartu bussikaardid hinnaga kaks eurot.

Uus kontaktivabalt loetaval kaardil põhinev piletisüsteem hakkas Tartu bussides tööle septembri alguses. Tänaseks oli bussikaardiga registreeritud 18 563 tasulist sõidukorda ja ostetud tuvastist 10 960 piletit, teatas Tartu linnavalitsus. Piletite arv on väiksem seepärast, et kui süsteem on sõitjale arvutanud tunni - või päevapileti, siis see rohkem pileteid ei müü, sõit tuleb aga registreerida ikkagi.

Tartu linnamajanduse osakonna liikluskorraldusteenistus ühistranspordi kvaliteedijuht Veronika Kallaste ütles, et tuvastist on ostetud nn sõbrapilet 64  korral. Süsteem võimaldab ühele bussikaardile osta kuni viis üksikpiletit.

Mitme päeva pileteid on bussikaardile ostetud 3217, seejuures näiteks 90 päeva pileteid 364.

Kallaste sõnul ei ole ole ülevaadet, kui palju pileteid on ostetud Tartu bussikaardile, kui palju muudele Tartus käibivatele Ridango süsteemi bussikaartidele, sest sobivad ka näiteks Tallinna ühiskaart ja Tartu maakonnaliinide kaart.

Tartu bussikaartide ristkasutuse võimalus mujal Ridango süsteemis tekib oktoobrist, oktoobrist tuleb müügile ka Tartu bussikaardi kleebise versioon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles