Teatrihuviliste ette jõuab Vanemuise uus hooajakiri

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske Rambi kaanepildil on Aivar Tommingas.
Värske Rambi kaanepildil on Aivar Tommingas. Foto: Repro

Laupäeval jõuab teatrihuviliste ette Vanemuise värske hooajakiri Ramp, sedakorda kuues number. Ave-Marleen Rei koostatud paks ajakiri tutvustab põhjalikult vanemuislasi ning alanud hooajal etenduvaid lavastusi.

Seekord on Rambi kaanepildil Aivar Tommingas, kes tähistab oma 60. sünnipäeva ning on üle poole senisest elust pühendanud Vanemuise teatrile.

Oma koosolemise ja -töötamise loo räägivad Hayley Blackburn ja Silas Stubbs, Vanemuise balleti esipaar.

Noored ooperitenorid Reigo Tamm ja Rasmus Kull tõdevad intervjuus, et vaatamata omavahelisele professionaalsele konkurentsile on nende kahe kooslusest laval tekkivat löögijõudu raske ületada.

Intervjuust valgustaja Imbi Mälguga saavad lugejad teada, et teatris töötades oleks erinevate inimestega sujuvaks suhtlemiseks tegelikult vaja nii psühholoogipabereid kui ka diplomaadiharidust.

Lavastaja Ain Mäeots nendib intervjuus, et lavastamine on üksildane töö, sest nähtamatu joon näitleja ja lavastaja vahel on alati olemas.

Lisaks muule leidub tänavuses Rambis Vanemuise uue hooaja mängukava.

Vanemuise pressiesindaja Krista Leipsigi teatel jõuab hooajakiri Ramp otsepostitusena kõikidesse Eesti koolidesse ja raamatukogudesse ning septembri jooksul ligemale tuhandele Vanemuise sõbrale ka koju.

Rampi saab 2 euroga osta Vanemuise teatrimajades, samuti võetakse ajakiri levitamiseks kaasa ringreisidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles