Staažikas kooliõpetaja saab 101

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1914. aasta 12. augustil sündinud ning täna 101. sünnipäeva tähistav Felita Viikna saab kõrgest east hoolimata suurepäraselt iseendaga hakkama.
1914. aasta 12. augustil sündinud ning täna 101. sünnipäeva tähistav Felita Viikna saab kõrgest east hoolimata suurepäraselt iseendaga hakkama. Foto: Kalev Saar

Terve elu õpetajaametit pidanud tartlane Felita Viikna tähistab täna 101. sünnipäeva. Hoolimata pikast east hiilgab vanadaam terava mõistusega ning saab iseendaga suurepäraselt hakkama.

Aasta tagasi, oma sajandal sünnipäeval rääkis vanaproua Tartu Postimehele, et tema koolitee algas 1921. aastal Eesti noorsoo kasvatuse seltsi tütarlaste gümnaasiumis, mis on praegune Miina Härma gümnaasium. Suurema osa oma elust ongi ta elanud Tartus ning ka õpetajaametit pidanud peamiselt siin – Tartu 3. ja 5. keskkoolis.

Nüüd, aasta hiljem, vahetult enne oma 101. sünnipäeva, on proua Viikna endiselt elurõõmus ning viskab nalja ajakirjaniku küsimuse peale, kuidas aasta on möödunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles