Kesklinnas läheb liiklemine üha keerulisemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ja homme käivad asfaltimistööd Turu tänaval uue kaubanduskeskuse poolsel küljel. Homme suletakse Riia tänaval uue kaubanduskeskuse ees olev kõnnitee ja alumine bussipeatus, bussid 2 ja 5 peatuvad 13. augustini Hansakeskuse ees.
Täna ja homme käivad asfaltimistööd Turu tänaval uue kaubanduskeskuse poolsel küljel. Homme suletakse Riia tänaval uue kaubanduskeskuse ees olev kõnnitee ja alumine bussipeatus, bussid 2 ja 5 peatuvad 13. augustini Hansakeskuse ees. Foto: Kalev Saar

Kes vähegi saab, peaks sellest nädalast Tartu südalinnast eemale hoidma, sest asfaltimine ja uutes kohtades algavad kaevetööd teevad nii autoga kui jalgsi liiklemise pingelisemaks. Takkapihta seisab ees suur rattavõistlus.

«Keeruline aeg tuleb, tarvis on rahulikku meelt,» iseloomustas Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse ajutise liikluskorralduse peaspetsialist Toomas Henno alanud nädalat kesklinna liikluses.

Liiklejate närve panevad proovile vana kaubamaja asemele ehitatava uue kaubanduskeskuse üha uued ja uued torutööd ning 6.–9. augustini Tartu tänavatel peetavad Euroopa meistrivõistlused maanteerattasõidus.

Et sel võistlusel üksteiselt mõõtu võtvatele jalgratturitele võistlusrada sõidetavaks teha, pannakse täna ja homme asfalti Turu tänava vana kaubamaja poolsesse külge kuni Soola tänavani ja Soola tänavale bussijaama ette.

Kaevamine jätkub

«Neid kaht tänavalõiku ei asfalteerita üleni, seal kaotatakse kaevekohad, lihtsamalt öeldes on tegu lappimisega,» selgitas Toomas Henno. «Pärast rattavõistlusi läheb seal kaevamine edasi, jahutustoru on seal veel panemata.»

Turu tänava kesklinnast välja viivat suunda asfaltimise ajaks päris kinni ei panda, tööde ajal suletakse üks kahest sõidurajast.

Sellest nädalast tuleb kesklinnas muutustega arvestada ka jalakäijatel ja linnaliinibussidega sõitjatel. Nimelt alustab AS Tartu Veevärk täna Riia tänaval Kalevi ja Tähe tänava vahelisel vasak- ehk kohtumajapoolsel kõnniteel vee- ja sajuveetorustiku ehitust. «Jalakäijatele tehakse sellele kõnniteele pärnade alla ajutine rada,» märkis Toomas Henno.

Samade kaevetööde tõttu suletakse täna Riia tänaval Ülikooli ja Struve tänava vahelisel linnast välja viival sõiduteel liikluseks parempoolne sõidurada. Need jalakäijaid ja autojuhte mõjutavad tööd käivad 24. augustini, pärast seda pannakse Riia tänava tööpiirkonda uus asfaltkate.

Bussipeatus uues kohas  

Uue kaubanduskeskuse ehitustööde tõttu on homsest suletud selle ees olev alumine bussipeatus, kust väljuvad bussid number 2 ja 5. «Seal lammutatakse ära maakivimüür ja kaotatakse ära nõlv, uus keskus tuleb Riia tänavaga samale tasapinnale,» rääkis Toomas Henno.

Busside 2 ja 5 peatus tuuakse 4.–13. augustini Hansakeskuse ette. Samal ajal ei saa vana peatuse juures kasutada ka kõnniteed, jalakäijate kasutusse antakse seal praegune bussirada.

Ülemine bussipeatus, mille taga asus vana kaubamaja peasissepääs, jääb esialgu oma kohale. Sinna jõuab tööjärg paari nädala pärast, see bussipeatus kolitakse mujale 14.–28. augustini.

«Sellest nädalast tuleb autojuhtidel arvestada liikluskorralduse muutustega ka kesklinnast kaugemal,» lisas Toomas Henno.

Nimelt alustab Eesti Raudtee täna Riia tänava raudteeviadukti remonti. Tööde tegemiseks suletakse tänasest iga päev kell 20–6 viadukti all Riia tänaval mõlema sõidusuuna üks sõidurada. Tööde piirkonnas kehtib kiirusepiirang 30 kilomeetrit tunnis.

«Nii on seal augusti lõpuni,» märkis Toomas Henno. «Me ei tea tööde täpset mahtu, võib ka kauem minna.»

Eesti Raudteest ei õnnestunud reedel tööpäeva lõpuks Riia tänava raudteeviaduktil kavandatud tööde ja nendeks kuluva aja kohta täpsemat teavet saada.

KAS TEATE?

Liikluskorralduse muudatused

* 8. augustini on jahutustoru ehitustööde pärast keelatud Soola–Aleksandri tänava ristmikult sõita Turu tänava poole. Soola tänaval Turu–Aleksandri lõigus käib ainult ühesuunaline liiklus Kalevi tänava poole. Ümbersõidud toimuvad Aleksandri või Kalevi tänava kaudu.

* 28. augustini on sadeveetorustiku ehitustööde tõttu liikluseks suletud Roosi tänava (Puiestee–Jaama lõigus) kesklinna suund. Ümbersõidud toimuvad Narva mnt või Raatuse tänava kaudu.

* 31. augustini on veetorustike ehitustööde tõttu liikluseks suletud Jaama tänav Raatuse–Roosi tänava vahel 50-meetriste lõikudena. Ümbersõidud toimuvad Pika tänava kaudu.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles