Curly Stringsi laulja kutsub muusikasõpru annetama

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Talsile (vasakul) on muusika väga lähedane. Laiemalt on ta tuntud Curly Stringsi solistina.
Eeva Talsile (vasakul) on muusika väga lähedane. Laiemalt on ta tuntud Curly Stringsi solistina. Foto: Kristjan Teedema

Projektist „Igal lapsel oma pill” jäi toetuseta kolm Tartumaalt saadetud pillitaotlust. Muusik ning ansambli Curly Strings solistil Eeva Talsil on soov neid Tartumaa muusikaasutusi aidata, kogudes pillide jaoks raha annetuste teel.

Eeva Talsi sõnul on algatuse mõte see, et pillide hankimine ei jääks vaid riigi võimaluste piiresse, vaid ühendataks jõud ostmaks lastele uusi instrumente. Üleskutse on mõeldud muusikasõpradele, kes saavad ja tahavad toetada muusikakoole muusikariistade ostmisel. „Igal muusikakoolil on võimalik esitada taotlus ka järgmisesse vooru järgneval aastal, kuid ka seal toimub valik ja paratamatult jäävad mõned ilma. Eesmärk on see, et lõpuks saaksid kõik koolid neile vajalikud pillid – riigi, ettevõtete ja muusikasõprade ühise pingutusega,” ütles ta.

Talsi roll selles projektis oligi tõmmata tähelepanu just Tartu ja Tartumaa vajadustele, et leida lisaks riigi toetusele ka eraannetajaid. Nüüd on tema hinge peal kolm saamata jäänud pilli. Tartu valla muusikakool taotles raha trompeti ostmiseks, mille hind on 1500 eurot, MTÜ Jakobi Mäe Kultuurikoda soovis fiidelit hinnaga 1050 eurot ja Tartu I muusikakool flööti, mille hind on 400 eurot.

Kõik, kellel soov ja võimalus kasvõi väikese summaga aidata, võivad kanda oma toetuse Eesti muusikakoolide liidu arveldusarvele.

Kas teate?

„Igal lapsel oma pill”

Projektis on neli vooru, igal aastal (2015–2018) üks voor. 

Esimesest taotlusvoorust jagus Tartusse ja Tartumaale 27 120 eurot. Selle eest ostetakse akordioneid, kandleid, baritone, metsasarvi, klarneteid, viiuleid, flööte, trompeteid, kontrabasse, trummikomplekte, kitarre ja teisi muusikariistu.

Muusikaasutused saavad pillitaotlust teha veel järgneval kolmel aastal, täpsem teave asub veebilehel ev100.ee/et/igal-lapsel-oma-pill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles