Tartu ratsasportlased noppisid Eesti meistrivõistlustelt häid kohti

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takistussõidu seenioride meister Urmas Raag.
Takistussõidu seenioride meister Urmas Raag. Foto: Külli Tedre

Harjumaal Ruilas peeti 25. – 28. juunini Eesti meistrivõistlusi ratsaspordis, kus Tartumaa ratsaklubi sportlased olid väga edukad.

Takistussõidu Eesti meistriks tuli Urmas Raag hobusel Carlos, noorteklassis sai hõbemedali Kristi Luha hobusel Vacantos. Koolisõidus saavutas harrastajate klassis kolmanda koha ja pronksmedali Maria Peterson hobusel Rüütel.

Meistritiitli saamiseks võisteldi kahel korral, mille koondtulemuse põhjal selgitati välja meistritiitlite omanikud. Urmas Raagile oli see juba üheksas Eesti meistritiitel. Raag võistles seenioride klassis, milles oli takistuste kõrguseks 140 cm.

Noorte võistlusklassis tegi head sõidud mullune meister Kristi Luha. Esimeses parkuuris oli takistuste kõrguseks 130 cm ja teises parkuuris 135 cm. Luha võitis küll teise parkuuri, kuid meistritiitli sai siiski esimeses parkuuris parema sõidu teinud Helen-Britt Liidemann ratsaklubist Ruila Tall. Kolmanda koha saavutas Ingrid Soomets Vändra ratsaklubist hobusel Cumberland.

Luha tõdes, et vorm ja ettevalmistus EMVks olid suurepärased ning medalilootus olemas. «Mul on hea meel tõdeda, et mäng oli aus ja väga tasavägine,» ütles Luha. «Andsime endast Vacantosega parima ja naudime hõbemedali kannustavat sära, mis kindlasti ei jäta meid loorberitele puhkama, vaid vastupidi sunnib tegema veel enam tööd.»

Koolisõidus harrastajate klassis pidid võistlejad sõitma samuti kaks korda. Mõlemas osavõistluses olid Maria Peterson ja Rüütel kolmandad, saades kokku lõppskooriks 132,680 punkti ja pronksmedali. Harrastajate meistrivõistluse kulla sai Jekaterina Rastoštšenkova ratsaklubist KRT hobusel Dana Delany ning hõbeda klubikaaslane Grethel Rüütsalu hobusel Rimbaud.

Koolisõidus tuli neljandat korda järjest Eesti meistriks Dina Ellermann hobusel Landy’s Akvarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles