Osaajaga lasteaiakoht tekitab küsimusi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn plaanib sisse seada lasteaiakoha osaajaga kasutamise võimaluse, kuid üksikasjad tekitavad küsimusi ja nii ei jõua teema volikogu tänasele istungile.

Volikogu hariduskomisjonis tõusetus muu hulgas küsimus, et lasteaed on haridusasutus, aga osaajaga kohal käies ei ole tagatud õppekava täitmine.

Tartu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Kaspar Kreegimäe nentis, et mitmed küsimused vajaksid ühist arutelu. Samal ajal on õigusteenistus lihvimas uut vastuvõtu korda.

«Tartus me soovime kindlasti osaajaga kohta rakendada,» ütles Kreegimäe. «Üks laiem, filosoofilisem küsimus on, kui palju seda üldse õiguslikult reguleerida tuleb ja kui palju tuleks jätta lasteasutuse juhi otsustada.»

Küsimus on ka see, kas tuleks määrata minimaalne ajaperiood, mille jooksul osaajaga kohta võib kasutada. Mõnes kohas on piiriks aasta. Kui see väga paindlikuks jätta, on lasteaia juhil suur koormus, et rühmasid täita.

Praegu on jutuks olnud, et osaajaga kohta saab kasutada, kui on vähemalt kaks seda soovivat last. «Aga mis siis saab, kui üks sellest kohast loobub?» küsis Kreegimäe.

Ta nentis, et küsimusi on veel mitmeid, aga lõplikke vastuseid ei ole. Neid peaksid kujundama lasteasutuste juhid, haridusosakonna ametnikud ja ka volikogu hariduskomisjon.

Linnavalitsuse praegune eesmärk on, et küsimus jõuaks uuesti volikogusse jaanipäeva aegu ja sügisel oleks võimalik lasteaiakohta osaajaga kasutada, seejuures maksta vastavalt kasutatud ajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles