Tõnis Lukas: jah, ka Tallinnas on ülikoole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli avaaktusel kõneles teiste seas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.
Tartu Ülikooli avaaktusel kõneles teiste seas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Foto: Andres Ehrenpreis

Täna Tartu Ülikooli õppeaasta avaaktusel peetud kõnes kannustas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas rahvusülikooli, et just see kannaks oma lippu kõrgel ning näitaks teistele teed.


«Tartu Ülikool on rahvusülikool pea vastu vaidlemata. Kuigi aja möödudes tuleb see seisund uuesti mõtestada. Ja ka rahvusülikool peab vastama küsimustele miks ja kuidas,» rääkis Lukas.

Ministri hinnangul tähendab rahvusülikool kõrget taset ning olemist teistele eeskujuks. «Aga tähendab ka seda, et lisaks ingliskeelsete materjalide ja teadustööde ilmumisele reageerivad kõik inimesed ülikoolis ka näiteks eestikeelsete monograafiate ja eestikeelsete kõrgkooliõpikute ilmumisele rõõmsameelse elevuse, mitte ületunde tegeva statistiku tuimusega. Ma arvan, et see, kuidas rahvusteadusi teiste kõrval Tartu Ülikoolis arendatakse on märk sellest, kuidas ülikool oma lippu ka edaspidi kannab. Ja kannab seda kõndides eesti ülikoolide rivi ees.»

Lukas pidas oluliseks, et parimad gümnaasiumilõpetajad astuksid Tartu Ülikooli.

«Jah, ka Tallinnas on ülikoole... Te olete märganud, et teed Tallinna ja Tartu vahel tehakse korda, seda ikka selleks, et teil oleks siia mugavam tulla,» kõneles Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles