Koerte jalutusväljaku toetuseks kogutakse allkirju

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte jalutusplats Tallinnas Politseipargis.
Koerte jalutusplats Tallinnas Politseipargis. Foto: Toomas Huik

Eelmise aasta kaasava eelarve hääletusel esitati ettepanek rajada Tartusse kinnised koerte jalutusväljakud. See ei saanud piisavalt toetust ja nüüd on MTÜ AUH võtnud eesmärgiks rajada esialgu vähemalt ühe kinnise jalutusväljaku.

Väljaku vajadust on aga vaja tõestada ning keskkonnas petitsioon.ee kogutaksegi toetuseks allkirju.

Tartu linnas on küll parke, kus saaks koertega jalutada, kuid MTÜ AUH esinaise Jaanika Soodla sõnul pole kuskil aiaga piiratud platsi, kus saaks neljajalgse sõbra rihma otsast lahti lasta. Samuti puuduvad kohad, kus oleks tasuta treenimiseks mõeldud atribuutika, nagu tõkked, kiiged ja slaalomipulgad.

MTÜ AUH esinaine rääkis, et linnavalitsusega pole teemat veel põhjalikult arutatud, kuna alles kogutakse allkirju. Soodla sõnul aga selgus projektieelsest uurimistööst, et linn ideele vastu pole, kuna Tallinnas on sellised väljakud juba mõnda aega ja oma otstarvet tõestanud.

«Kinnised väljakud on hea sotsialiseerumise võimalus koertele ja ka inimestele ning on kaaskodanike suhtes ohutumad kui piirdeta jalutusalad, kus mõned koeraomanikud oma lemmiku siiski lahti lasevad, kuigi seda ei tohi,» lausus ta.

Soodla arvab, et selline väljak võiks olla igas linnaosas, ja seetõttu küsitaksegi petitsioonile allkirju andvate inimeste käest, kus linnaosas nad elavad. «Võimaluse korral loome just kõige populaarsemasse linnaossa esimese väljaku ning valmis võiks see olla juba 2015. aastal, aga see ei ole enam ainult meie otsustada,» ütles Soodla.

Ta lisas, et projekt on mahukas ja pikaajaline, sest jalutusväljakud nõuavad pidevat hoolt ja selleks ka rahastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles