Tudengid aitavad nutiseadmete abil tuba sisustada

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil võistluse võitnud projekti «Furnishton» esindajad: Tauri Vetemäe (vasakult), Silva Koemets, Keito Kööp, Madis Sitik ja Rait Murumets.
Pildil võistluse võitnud projekti «Furnishton» esindajad: Tauri Vetemäe (vasakult), Silva Koemets, Keito Kööp, Madis Sitik ja Rait Murumets. Foto: Margus Ansu

Tudengite ettevõtlusideede konkursil «Kaleidoskoop» kuulutati võitjaks Tartu ülikooli Pärnu kolledži meeskonna idee «Furnishton», mille eesmärgiks on luua mobiilne rakendus, mis võimaldab tavakasutajal kujundada nutiseadmete abiga tuba.

Rakendus hakkab toimima koostööd mööblitootjatega, kes annavad omalt poolt tooted ja mudelid, mis kantakse üle programmi. Rakenduse kasutaja saab kujutada ette, kuidas mööblipoes ostetavad kaubad sobivad tuppa ja kujundada pilt oma nutiseadmes. Seejärel saab esemed salvestada ostukorvi ja tellimuse ära saata.

«Tahame, et see oleks hästi elulähedane ja mobiilis näekski välja samasugune nagu päriselt,» rääkis üks idee autor Rait Murumets.

Loodetakse investoritele

Kogu rakenduse ülestöötamine läheb maksma umbes 30 000 eurot. Murumetsa sõnul täpset eelarvet pole veel paika pandud. Raha loodetakse aga kokku saada investorite abiga.

Meeskonna liige Keito Kööp tunneb head meelt, et professionaalide poolt on öeldud, et rakendus on teostatav isegi kahe kuuga. «Alguses me ise ei teadnud seda, kuid kui inimene, kes on mobiilsete aplikatsioonidega tegelenud, ütles, et see on teostatav, siis see motiveeris palju,» kinnitas Kööp.

Meeskond näeb, et rakendus on edukas pigem välismaal, mitte Eestis, sest siinne mööbliturg on väga väike.

Ideaalis loodab meeskond rakenduse toimima saada järgmiseks suveks.

Tartu maakonna preemia sai konkursil aga projekt «Mööblikratt», mis toodad lastele lõbusaid mööbliesemeid. Tartu linn premeeris mobiilirakendust «Spordisemu», mis aitab leida kaasalasi, kellega koos sportimas käia. Majandusteaduskonna Ideelabori eripreemia sai aga idee «Student response system», mis hõlbustab klassiruumis üliõpilaste ja õppejõudude omavahelist diskussiooni.

«Kaleidoskoobile» valiti Tartu ülikooli majandusteaduskonna õppeainete «Ettevõtluse alused», «Äriplaan» ja Ettevõttemajandus» ning Ideelabori programmi «Tramm11» parimad projektid.

Järgmine «Kaleidoskoop» ootab uusi äriplaane ja projekte 2015. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles