Tartumaal auto ette astunud jalakäija viidi haiglasse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahatihti näeb autojuht ilma helkurita jalakäijat liiga hilja, et kokkupõrget vältida.
Pahatihti näeb autojuht ilma helkurita jalakäijat liiga hilja, et kokkupõrget vältida. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva õhtul Ülenurme vallas Räni alevikus teed ületanud helkurita ja tumedais riideis mees pääses napilt ühest kokkupõrkest autoga, kuid jäi teise masina ette ja sai tõsiseid vigastusi.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus liiklusõnnetus kella 20.30 paiku. Esialgsetel andmetel sõitis 1968. aastal sündinud Margit Elva poolt Tartu suunas, kui märkas ühtäkki enda ees sõiduteed ületavat tumedates riietes kogu. Juht tegi äkkpidurduse ja suutis vältida kokkupõrget jalakäijaga.

Peugeot' taga samas suunas liikunud Mazda juhil, 1972. aastal sündinud Raineril, aga nii hästi ei läinud. Temagi märkas jalakäijat ja pidurdas, kuid ei suutnud kokkupõrget jalakäijaga vältida. Õnnetuses sai vigastada 1958. aastal sündinud Vassili, kes jäi haiglaravile.

Jalakäijalt võeti haiglas vereproov kontrollimaks tema kainust. Mõlemad juhid olid kained. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse raames.

Hiljem selgus, et mehel oli isegi helkur olemas, kuid seda hoidis ta taskus. Politsei kutsub jätkuvalt inimesi üles, et kui nad märkavad pimedal teelõigul valgustamata jalakäijat, võiks sellest politseile teada anda. Teatele reageeriv politseipatrull teeb jalakäija võimalusel nähtavaks ning nii võidakse ära hoida mõni raskem liiklusõnnetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles