Surnuaial liikus ringi peegel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kalmistul, suure poe kõrval aia ääres seisis paar päeva suur peegel, mis lähemal vaatlusel osutus kapi liug-ukseks.
Pauluse kalmistul, suure poe kõrval aia ääres seisis paar päeva suur peegel, mis lähemal vaatlusel osutus kapi liug-ukseks. Foto: Kalev Saar

Pauluse surnuaias seisis paar päeva aia najal suur peegel, mis paistis Võru tänavaltki. See pole kuumusest tekkinud silmapett, kalmistul elu lausa keeb.

«Peegel on siin mitmendat päeva, selle ajaga on see ka veidi liikunud,» rääkis Tartu linna asutuse Kalmistu Pauluse ja Tuigo surnuaia ülevaataja Silver Pärna.

Pühapäeva õhtul oli lähemal vaatlusel suure kapi liugukseks osutunud peegel Pauluse kalmistu kontori õue peal, esmaspäevaks oli see pisut eemale aia äärde tassitud, teisipäeva hommikuks oli seda jälle natuke liigutatud. «Eks mõni kodutu on selle kuskilt prügikasti juurest ära tassinud, lootuses, et saab rahaks teha,» arvas Silver Pärna.

Eile ennelõunalgi aia ääres

Seisnud peegel pole aga ainus asi, mida surnuaial naljalt ei kohta. Paar nädalavahetust tagasi oli Pauluse kalmistu kontori õuele sokutatud suur päevinäinud diivan. Läinud teisipäeva hommikul avastati puukuuri kõrvalt kaheksa värske kala kasti, mis olid muidugi pesemata.

Diivani ja kalakastid koristasid kalmistu töötajad ära, ka suure peegli lubas Silver Pärna vähemnähtavasse kohta paigutada. «Lootsime, et peegli tooja tassib selle ise ära kuhugi mujale,» selgitas ta. «Diivani viisime keskkonnajaama, seal võetakse mööblit tasuta vastu. Aga klaasi eest tuleb keskkonnajaamas maksta ning sellisteks väljaminekuteks meil raha ette nähtud pole.»

Peale rämpsutassijate on kalmistu töötajatel teisigi muresid. «Seoses uue korrakaitseseadusega on täitsa hullumaja, kogu surnuaed on nagu üks suur piknikuala,» rääkis Silver Pärna. «Kodutud ja inimesed, kelle koduukse eest algab asfalt, istuvad Vabadussõja monumendi ja teiste mälestusmärkide juures ning joovad, elu keeb täie hooga. Kui nad just ei röögi, siis ei saa keegi neil seal keelata õllepudel käes istuda. Jama!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles