Anne kanali käimla sai valmis

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halli tooni konteinerkäimla asub vetelpäästemajakese kõrval.
Halli tooni konteinerkäimla asub vetelpäästemajakese kõrval. Foto: Margus Ansu

«Väga rahul,» ütles pisitütrega Anne kanali rannas jalutanud Triin Seera eile uue, veega käimla kohta, mis just valmis ja linnavalitsuselt kasutusloa sai.

Käimlal on meeste-, naiste- ja invaosa. Naiste poolel on kaks boksi, meeste poolel üks boks ja kaks kergema häda õiendamise kohta.

On kätepesuvõimalus, seep ja puhuriga kätekuivati. Invaosas on ka käsidušš ja lapse mähkimise laud.

Eile oli kõik laitmatult korras ja puhas.

Rannas on alles ka rohelised konteinerkäimlad, kuid palaval päeval ja muidu ka panevad need tundlikuma inimese nina kirtsutama.

«Oi, seal me lapsega üldse ei käinud, kartsin, et tal tuleb potipelgus. Siis läksime lihtsalt koju,» sõnas Seera. «Nüüd saame rannas pikemalt olla.»

Ehkki ilm on viimastel päevadel olnud heitlik, on tütar Rosanna rannas suplemas käinud pea iga päev. Pärast tuleb ainult soojalt riidesse panna.

Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma ütles, et esialgu on uus käimla avatud rannahooajal kell 9–22. Ametlik rannahooaeg on Tartus juuni algusest augusti lõpuni. Siis on rannas G4S rannavalve ja nende korraldada on ka käimla avamine, sulgemine  ja heakord.

Kui käimlat sügisel pikemalt lahti hoida, tekib küsimus, kes vajalikul ajal võtit keerab ja kes koristab.

Põldma ütles, et hilistele ja varastele suplejatele on ikkagi praegu alternatiiv roheliste konteinerkäimlate näol olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles