Värska tüdrukute värske idee

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma LUXvalgus nurgake võitis Euroopa õpilasfirmade laadal kõige paremini kujundatud stendi auhinna. Pildil Anet Suure (vasakult), Laura Tillo ja Elis Raudkett.
Õpilasfirma LUXvalgus nurgake võitis Euroopa õpilasfirmade laadal kõige paremini kujundatud stendi auhinna. Pildil Anet Suure (vasakult), Laura Tillo ja Elis Raudkett. Foto: Margus Ansu

Kõik uus on hästi unustatud vana, nii ka Värska neidude firma LUXvalgus lambivarjud. Vari ise on küll täiesti uus, kuid tehtud vanast kardinast või pitsijupist, mis oma esialgset ülesannet enam ei täida.

Praegu on moes kõik retro ja romantiline ning need pitsilised kuplid on väga hea näide sellest. Ometigi rääkisid LUXvalguse neiud – Elis Raudkett, Laura Tillo ja Anet Suure –, et midagi sarnast poest ei saa, otsinud on nad nii ise kui nende kliendid.

Popp taaskasutus

Nende valgete varjude üks erisusi on see, et pitsriiet pole ostetud poest, vaid see on leitud emade-vanaemade varudest ja taaskasutuskauplustest. «Selline kuppel on ainulaadne ja omapärane, masstoodangut ei saa siin teha,» arvas Laura.

Tüdrukud rääkisid, et nii neile endale kui ka klientidele meeldivad kõige rohkem just heegeldatud käsitööpitsid, kuid kahjuks on see üleüldine trend ja teiseringipoodidest leiab seda väärt kraami aina harvem.

Laepirni külge riputatava kupli metallkonstruktsiooni on tüdrukutele vabatahtlikkuse korras valmis teinud perede meespooled. Neiud lubasid, et oma tasu saavad ikkagi ka nemad.

Materjalist sõltuvad ka kuplite hinnad. Odavamad saab 10 euroga, kallimad maksavad 20–25 eurot. 3-4 euroga saab aga hoopis teistsuguse lambikaunistuse, paelaga seotava «seeliku», mille saab ümber pisikese laualambi kupli siduda, et see kobedam välja näeks või ülejäänud toaga paremini kokku sobiks.

Tulevik kahtlane

Mis LUXvalgusest edasi saab, on praegu üsna segane. Elis lõpetab ainsana sel kevadel gümnaasiumi ja nii lähevad neidude teed lahku. «Ilmselt me praegu OÜ-ks seda ei tee, aga nokitseme ise vaikselt edasi,» pakkus ta. Veel arvas ta, et võibolla kunagi tulevikus võiksid kõik kolm uuesti kokku tulla ja ehk seda asja ärina ka edasi teha.

Esialgu on vaja aga varustada kõik suveks plaanitud laadad ning täita tellimustööde tõttu kõrvale jäänud lubadused, lambivarjud sõpradele ja tuttavatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles