Madis Hünerson hoiab Hollandile pöialt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Tammeka juhatuse liige Madis Hünerson.
JK Tammeka juhatuse liige Madis Hünerson. Foto: SCANPIX

JK Tammeka juhatuse liige Madis Hünerson fännab Brasiiliat ja Hollandit. Oma lemmikute mängu on tal tulnud vaadata ka pidevalt telerilampe vahetades.

Tiit Reinart
tiit.reinart@postimees.ee



Jalgpalliklubi juht ei jäta MMi ajal kindlasti ühtki mängu vahele?

Hollandi–Taani mäng jäi puhtalt töökohustuste tõttu vahele, vaatasin kordusest. Ülejäänud on kõik otsast lõpuni otse nähtud.

Kas meenub esimene MM, mida jälgida õnnestus?

1986. aasta Mehhiko MMist on selgelt meeles Maradona tippesitused. Esimene tippvõistlus oli 1984. aasta EM – seda sai jälgitud õpilasmaleva peastaabi telgis. Michel Platini mängis tollal.

Kellele tollal pöialt hoidsite?

Mulle on eluaeg sümpatiseerinud Brasiilia meeskond.

Euroopast on lemmik Holland. 1988. aasta EMi ajal olime Pärnus spordilaagris. Seal oli vana mustvalge telekas, millel läks pidevalt üks lambike läbi. Tervel treeningurühmal oli ülesanne linnast lõuna ajal igaühel kümme lampi osta.

Nii et Ruud Gullit ja Marco van Basten said lampe vahetades ära nähtud.

Kummale meeskonnale tänavu pöialt hoiate?

Isegi törts rohkem Hollandile.

Holland on pidevalt tipus, aga MM-tiitel on seni puudu. Mis võiks põhjus olla?

Mina ütleks, et kõige rohkem on õnnest puudu jäänud. Võib-olla on vahel ka staa­rit­semine võistkonnas läbi löönud. On igasuguseid solvumisi olnud, kui kedagi ei ole koondisesse arvatud jne. Kahju, et ei suudeta sellistest asjadest üle olla.

Mis mulje senised mängud on jätnud?

Saksamaa mäng oli muljet avaldav. See, mida ootasin – kontrollitud, süsteemne ja rõõmustav selle poolest, et nad mängisid suhteliselt ründavat jalgpalli. Mitte igavat vana Saksa jalgpalli. Ka Bundesligas on jalgpall muutunud natuke ründavamaks, tõenäoliselt sealt see tuleneb.

Kas üllatusi ka on olnud?

Suuri pole olnud. Inglismaa väravavahi eksimus ehk ei olnudki üllatus. Teatud mõttes oodati mingit väravavahi apsakat. Räägiti ju enne MMi palju sellest, et pole õiget väravavahti.

Kes võidab MMi?

Arvan, et Euroopa meeskond. Aafrika meeskondade mäng muutub mingil hetkel sambaks või kohalikuks rahvatantsuks ja siis nad unustavad muu maailma ära. Korda nad ei suuda lõpuni hoida juba oma natuuri pärast. Lõuna-Ameerikast on Paraguay väga muljet avaldav ja võib üllatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles