Kiirendajad kõpitsevad Raadi lennurada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana lennurada Raadil
Vana lennurada Raadil Foto: Sille Annuk

Tartu Autoklubi, kes korraldab suve jooksul Raadi lennurajal mitu ametlikku kiirendusvõistlust, tahab rajale paremate kihutamistingimuste tarvis kanda kummi-, ja kui raha jätkub, siis ka liimikihi.


«Rada muutuks kiiremaks, sest pidamine oleks parem ja see tooks siia kindlasti rohkem publiku jaoks põnevaid võimsate autodega sõitjaid väljastpoolt,» sõnas Marko Tähnas Tartu Autoklubist.

Praegu kutsub klubi kõiki autospordihuvilisi raja parandamiseks annetama. «Sellest, kui palju raha kokku tuleb, sõltub, palju saame teha,» ütles Tähnas. Kindlasti on plaanis parandada talvega betoonkattesse tekkinud augud ja uuendada kiirenduste stardijoone juures olevat märgistust.

Vanadest rehvidest kulutamise teel rajale kummikihi kandmine on juba kallim ning kõige kulukamaks läheks betoonile hea pidamise huvides kantav kummiliimi moodi kiht. Tööde eesmärgi täitmiseks oleks vaja 35 000 krooni, praegu on koos umbes 6000.

Raadi lennurada jääb peamiselt Tartu valla territooriumile. Vallaga on Tartu Autoklubil kokkulepe, et vähemalt kolm aastat võivad nad lennuvälja kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles