Volikogu uus juht lõi Piirissaare kihama

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Piirissaare uus vallavolikogu valis üle aastate uue esimehe, mis pole saare kõigile elanikele meeltmööda, sest uus juht ei ole varem aasta ringi saarel elanud. Nüüd lubas ta paikseks jääda.

Piirissaare seitsmeliikmeline vallavolikogu valis esimeheks Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Fjodor Korotkovi ja aseesimeheks sama nimekirja liikme Kalju Saki.

«Meie rahvas on väga häiritud ja mures,» rääkis Piiri küla elanik Anna Kondratjeva, kes töötab kohalikus postkontoris. «Volikogu valis esimeheks inimese, keda me ei tahtnud.»

«Inimesed räägivad nüüd, et kõik on vastupidi,» lisas temaga ühes külas elav Leevi Sakk. «Meie keskerakondlased lubavad palju nagu peaministergi, aga kes meil nüüd talvel teed puhtaks lükkab ja toitu aitab tuua?»

Kiri volikogule

Saarerahvas muutus murelikuks juba pärast valimistulemuste selgumist. Nii koostaski Anna Kondratjeva enne uue volikogu esimest istungit saare elanike nimel esinduskogule kirja, kus paluti, et esimeheks valitaks saarel aasta ringi elav inimene, kes sai ka kõige rohkem hääli.

See inimene on volikogu eelmine juht ja aastate eest ka Piirissaare vallavanemana töötanud Filimon Kuznetsov, kellele tänavu 20. oktoobril andis 90 valijast oma hääle 25. Volikogus kolme liikmega vähemusse jäänud Kodupaiga kandidaadid kogusid 37 häält. Keskerakonna nimekirjast sai uude volikokku kokku 45 häälega neli inimest.

Volikogu uueks esimeheks valitud Fjodor Korotkovi poolt hääletas valimistel üheksa ja uueks aseesimeheks valitud Kalju Saki poolt 17 inimest. «Meie kiri loeti volikogus küll ette, aga seda ei arutatud,» ütles Kondratjeva. «Teha pole midagi, nende plokk võitis ja nüüd teevad, mida tahavad.»

Ta lisas, et volikogu uued juhid on talvel Tallinnas elanud: füüsilisest isikust ettevõtja-kalur Fjodor Korotkov läheb enamasti detsembris ära ja tuleb jaanuaris tagasi ning Kalju Sakk on ära kevadeni.

«Meil siin saarel on aga talv kõige raskem aeg, just siis on meil kõige rohkem probleeme ja kõige rohkem abi vaja,» selgitas Anna Kondratjeva.

Esimees ei sõida kuhugi

«Ma ei kavatse siit kuhugi sõita, miks siis muidu selle koha vastu võtsin,» kinnitas aga eile Fjodor Korotkov. «Kui lähen, siis ehk vaid nädalaks, sest pean autoga ülevaatusel ja arsti juures käima.»

«Kui mind saarel pole, siis on siin volikogu esimehe asetäitja,» ütles Korotkov. «Piirissaarel on palju probleeme, need tuleb lahendada ja selleks peab elama kohapeal. Pealegi on mul siin vanemate maja – no kuhu mul minna?!»

Piirissaare vallavolikogu esimehe töötasu suuruse määrab volikogu, seni oli see veidi väiksem kui miinimumpalk. Tuleval kolmapäeval valitakse Piirissaarel vallavanemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles