«Teeme ära!» talgud Tartumaal

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: TPM

Haaslava valda lindudele pesakaste riputama enam ei pääse. Kohad on täis ka Tartu loomemajanduskeskuse pargi korrastamisel, Soeküla õunaaia istutamisel ning mitmel pool mujalgi, aga muidu on «Teeme ära!» talgutele Tartumaal ja linnas veel kohti küllaga ja uusi talgupaiku registreeriti eilegi.


Eile lõunaks oli Tartumaal üles antud 80 talgupaika, mis pakuvad ühiselt töö tegemise võimalust 2898 inimesele. Talgutele oli end kirja pannud 921 inimest. Kõik need arvud kasvavad aga pidevalt.



Eestis kokku oli talgukohti registreeritud juba 1017 ja neile oli end talgulistena üles andnud 12 606 talgulist. Tartumaa on seni registreeritud talgute hulgaga Eesti mõistes üsna esirinnas, talgupaiku on veel rohkem üles antud Harjumaal (225), Saaremaal (82), Pärnumaal (90) ja Lääne-Virumaal (87). Seni registreeritud talguliste arvu poolest on Tartumaa tubli kolmas: Harjumaal on talgulisi kirjas juba 3483, Pärnumaal 1600.



Tartumaal on agaraimad talgukorraldajad Kambja vallas, kus registreeritud 10 talgupaika on isegi rohkem kui Tartu linnas, kus neid on kirja pandud üheksa. Tõsi, Tartus konkureerib «Teeme ära!» linna korraldatud heakorratalgutega, mis kestavad tuleva nädala lõpuni.



«Teeme ära!» talgute eripära on tänavu selles, et ei ole üht läbivat tööd või teemat, iga talgute korraldaja saab ise valida, mis tema meelest vajab ärategemist. Ülekaalus on Tartumaal kõiksugu heakorratööd, aga Meeksi vallas Mehikoormas oodatakse 15 kätepaari ka välikemmergut ehitama. Viis kohta olid eile veel vabad.



«Teeme ära!» talgutele saab registreeruda kodulehel www.teemeara.ee ja sealt leiab ka rohkesti teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles