Keskkonnaamet otsustas jäätmeveo Raadile peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadil kõrguvad endiselt «Teeme ära» prügiaunad.
Raadil kõrguvad endiselt «Teeme ära» prügiaunad. Foto: TPM

Keskkonnaamet keelas Utileek Lõunal taaskasutatavate jäätmete juurdeveo Raadi laoplatsile, sest ameti andmeil on firma ladustanud seal jäätmeid üle kolme aasta.


Jäätmeseaduse mõtte järgi pole Raadil enam vaheladu, vaid illegaalne prügila umbes 35 000 tonni jäätmetega. Jäätmehunnikute kasvu peatamiseks tühistas keskkonnaamet osaliselt Utileek Lõuna jäätmeloa. Endiselt on lubatud jäätmete äravedu töötlusse või prügilasse.



Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni keskkonnakasutuse juhtivspetsialist Helen Manguse ütles, et otsuse vaidlustamiseks on Utileek Lõunal aega 9. detsembrini.



Samas märkis Manguse, et kui keskkonnaamet saatis Utileegile 23. oktoobril otsuse eelnõu, ei kasutanud firma nädala jooksul võimalust vastuväiteks.



Erinevail andmeil on Utileegil Raadi lennuväljal lisaks 35 000 tonnile liigiti ladustatud jäätmetele ka 2000–4000 tonni «Teeme ära» prügi, mis vedeleb 2008. aasta maist saadik ligi kilomeeter eemal teisel platsil. Eile valitses seal vaikus. Kaht prügiauna silmaga mõõtes oli keerukas hinnata, kas jäätmeid on vähemaks jäänud või mitte.



Oktoobri lõpul kinnitas Utileek Lõuna osanik Märt Hohensee, et jäätmeid on sorditud ja minema veetud juba pikemat aega, kuid ei täpsustanud äraveetud kogust siis ega ka eile. Hohensee väitel kavatses Utileek platsi «Teeme ära» prügist puhastada seks sügiseks, kuid keskkonnaministeerium olevat takistanud 2000 tonni põlevjäätmete vedu Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles