Lõuna-Eestist kaovad järjest Honda maasturid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See enam kui pool miljonit krooni maksev Honda CR-V registrinumbriga 511 BAA varastati möödunud kuul Otepäält.
See enam kui pool miljonit krooni maksev Honda CR-V registrinumbriga 511 BAA varastati möödunud kuul Otepäält. Foto: Allan Laul

Ööl vastu tänast enam kui pool miljonit krooni maksvast Honda CR-V-st ilma jäänud otepäälane Allan Laul on kindel, et Lõuna-Eestis tegutsevad professionaalsed autoärandajad. Liisingufirmast kinnitati mehele, et täpselt selliseid kõigi lisadega Hondasid kaob Eestist viimasel ajal päris palju.


Sõiduki omanik kuulis umbes poolteist nädalat tagasi, et vargad himustavad just sarnaseid Hondasid, mis on ka nende perekonna käsutuses. Sellest ajast peale jälgis mees, et auto saaks pargitud võimalikult nähtavale kohale, otse tänavavalgustuslambi alla.



Kahjuks ei olnud ettevaatusabinõudest kasu. Sõidukit kaitsma pidanud signalisatsioonisüsteem ei käivitanud, mis paneb omanikku seda enam mõtlema, et tegemist oli kindlasti kõrgel tasemel organiseeritud vargusega. «Tegu peab olema mingi jõuguga, kes varastabki just Honda CR-V uuemaid mudeleid.»



«Hinnatud on must värv ja tumehall,» märkis Laul ning lisas, et pisut eemal asuvat täpselt samasugust ent heledat värvi autot ei puutunud keegi.



Täna öösel Otepäält Munamäe tänavalt kadunud Honda oli musta värvi. Masina riiklik registreerimisnumber on 511 BAA. Tekitatud kahju väärtuseks on ligikaudu 550 000 krooni.



Hinnalisest sõidukist ilma jäänud omanik soovitab teistel oma vara paremini valvata. Samal arvamusel on ka politsei, kes soovitab kalliste masinate maja ette parkimise asemel viia need võimalusel tasulisse parklasse või valvesüsteemiga varustatud garaaži.



Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul on viimase kolme kuu jooksul Lõuna-Eestist ärandatud viis Honda sõiduautot. Neist kolm on olnud 2007. aastal toodetud mudelid CR-V.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles