Supp, praad ja magustoit objektil

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe kohviku teenindaja Niina Bobrovskaja alustab ERMi ehitusel ratastel kohvikus tööpäeva kell kümme. Esimestena tulevad lõunale hommikul kell kuus tööle hakanud ehitajad.
Ülejõe kohviku teenindaja Niina Bobrovskaja alustab ERMi ehitusel ratastel kohvikus tööpäeva kell kümme. Esimestena tulevad lõunale hommikul kell kuus tööle hakanud ehitajad. Foto: Margus Ansu

Seljanka, hakkbiifsteek munaga, šnitsel, pikkpoiss, pannkoogid ja üht-teist veel oli reedel menüüs Ülejõe kohviku ratastel kohvikus, mis pakub lõunat otse ehitusobjektil ehk ERMi peahoone ehitustandril.

Sööjaid jätkus, ratastel kohviku kõrval vabas õhus parajasti lõunat võtnud noored mehed ei nurisenud – söök on hea ja hinnad mõistlikud, kostis lauast. Menüüst paistis, et suur kausitäis seljankat maksab 2, hakkbiifsteek munaga 2.80 ja šnitsel 2.90 eurot.

«Mehed on rahul, nad ütlevad, et see on esimene objekt, kus kohe kohapeal saab süüa,» ütles ratastel kohviku teenindaja Niina Bobrovskaja. «Mõni arvab küll alguses, et siin on kallis, ja läheb lähedal asuvasse Maximasse. Aga siis ta näeb, et poest ostes tuleb veel kallim.» Mõni töömees on öelnud sedagi, et Soomes on toit odavam, ning siis Niina Bobrovskaja ohkab: meil pole ju Soome.

Ratastel kohviku menüü on iga päev erinev, aeg-ajalt küsib Niina Bobrovskaja sööjatelt, mida nad kõige rohkem soovivad, ja edastab soovid kokkadele.

ERMi peahoone ehitajate vaieldamatu lemmik on šašlõkk, hästi lähevad šnitsel, kotletid ja seljanka. Ka hiljuti menüüsse võetud pannkoogid on soojalt vastu võetud ning kodusest kohupiimakreemist kisselliga ei ütle mehed ära.

Ülejõe kohviku teine ratastel kohvik pakub kehakinnitust Maarjamõisa väljal füüsikainstituudi uut hoonet ehitavatele meestele. Külmaks ajaks on ERMi peahoone ehitajatele lubatud kohvik sisse seada soojakus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles