Muutus Vanemuise kahe näitleja staatus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pulga
Liisa Pulga Foto: Erakogu

Maarja Mitt ja Liisa Pulk ei ole Vanemuisega enam endist viisi seotud. Teatrijuhi Toomas Petersoni andmeil jätkab Liisa Pulk Vanemuises vabakutselisena, Maarja Mitt soovib aga pühenduda õppimisele.

Liisa Pulga tööleping Vanemuisega sai alguse kevadel 2010. «Lahkumise tingisid isiklikud ja perekondlikud põhjused,» märkis ta.

Tuleval hooajal mängib ta jätkuvalt lavastustes «Kessu ja Tripp», «Helisev muusika», «Tap­pa laulurästast», «Oblo­mov» ja «Elling», kuid erinevalt eelnenud ajast vabakutselisena.

«Lisaks neile hakkan mängima ka lavastuses «Kadunud käsi» ja ülinaljakas komöödias «Minu järel, seltsimees!», mis tuleb välja novembris suures majas ja mille lavastab Tanel Jonas,» lisas ta.

Loominguline paus

«Kadunud käes» omandab Liisa Pulk seni Maarja Miti kehastatud Marilyni rolli.

«Võtan Vanemuisest loomingulise pausi,» ütles Maarja Mitt. Ees ootavad õpingud, ta on Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia magistran­tuuris.

Teatrijuhi sõnul on töö kõrvalt õpinguid keeruline lõpetada. «Peale kooli lõppu tuleb ta aasta pärast Vanemuisesse tagasi,» kinnitas Peterson.

Suvel teeb Maarja Mitt kaasa Vanemuise «Pekos» ja Emajõe Suveteatri «Undiinis». Oktoobris tuleb tal sõita Balti teatrifestivalile koos Vanemuise «Karjääri» trupiga. Tartu Uue Teatri publik näeb teda lavastuses «Ird, K.».

Liisa Pulk mängib lisaks rollidele Vanemuises ka uuel teatrihooajal Eesti Draamateatris Hendrik Toompere lavastuses «Hävituse ingel».

Viinistus tuli juuni lõpus välja «Mõnikord on kõik nii selge». «See on lavastus, mille tegime koos kursusekaaslastega lavaka 24. lennust. Lisaks liitus meiega Maarja Mitt, kes lõpetas lavaka kaks aastat enne meid,» ütles Liisa Pulk. «Oleme seda projekti juba poolteist aastat planeerinud.»

Lahkujad ja tulijad

Vanemuise teatri juhi andmeil draamatrupist teisi lahkujaid ei ole. «Tavapäraselt on lahkujaid tantsutrupist, seekord isegi vähem kui tavaliselt,» lisas ta. «Asendajate leidmisel on hea meel sellest, et sügisest jõuab balletitruppi lisaks välismaalastele ka kolm uut eestlast – Vanemuise balleti- ja tantsukooli, Ida tantsukooli ja Tallinna balletikooli kasvandikud.»

Loomingulistele jõududele tuleb lisa ka 1. augustil. Sel päeval alustab Vanemuises tööd uus draamajuht Tiit Palu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles