Linn otsib uut koolijuhti

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus kuulutas välja konkursi, et leida Annelinnas 2014. aastal avatava uue gümnaasiumi direktor.

Konkurss lõpeb augustis ning koolijuht peaks tööle asuma oktoobrist. Kuna uus kool tuleb luua põhimõtteliselt nullist, peaks tööd jätkuma terveks aastaks.

«Me otsime inimest, kes tahaks väljakutseid, kellel on soovi rajada omanäoline kool,» rääkis Tartu abilinnapea Tiia Teppan.

Teppani sõnul ei ole välistatud ka see, et praegu veel nimeta kooli loomise soovib enda peale võtta mõne teise kooli juht, ning temal poleks selle vastu midagi. «Tartus on head koolijuhid, kes suudavad ise ideid genereerida. Nad saaksid kindlasti selle ülesandega hakkama,» arvas abilinnapea.

Kandidaadid peavad esitama ka essee teemal «Kolme kooli baasil asutatava gümnaasiumi käivitamine ja tulevikusuunad».

Uus kool hakkab tegutsema praeguse Kivilinna gümnaasiumi vanema astme õppehoones Kaunase puiestee 70. Descar­tes’i lütseum, kommertsgümnaasium ja Kivilinna gümnaasium jätkavad 2014. aasta sügisest põhikoolina ja nende gümnaasiumiastme õpilased saavad lõpetada uues koolis.

Kolmest koolist tulevate noorte tõttu on esimesel aastal plaanitud õpilaste arvuks umbes 800, järgmistel aastatel peaks see stabiliseeruma ja jääma 500–600 vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles