Annelinna kerkivad autokeskus ja pesula

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusehitised Annelinnas.
Uusehitised Annelinnas. Illustratsioon: Graafika: TPM

Majandussurutise üle elanud firmad asuvad ellu viima varem soiku jäänud projekte. Näiteks valmib Annelinnas Kalda teel uus Honda müügikeskus ja Annelinna keskuse ees autopesula.

Asfalt Annelinna keskuse ees on juba üles freesitud ning ehitus võib alata. Oktoobris plaanib seal oma kolmanda autopesula Tartus avada OÜ Jazz Pesulad.

Firma juhatuse liikme Ando Mellikovi sõnul ostis ettevõtte kaupluse ees maalapi ära ning tulevikus saab mõõtmetega 13 x 13 meetrit majas pesta korraga kahte autot. Pesula võimsuseks on plaanitud kuni 170 sõidukit päevas.

Viis aastat vana plaan

Seni rajatud pesulad töötavad Ringteel ja Turu tänaval. «Teisel pool jõge meil seni pesulat polnud,» sõnas Mellikov. Ta lisas, et tegelikult oli firmal plaanis kolmas pesula rajada juba 2008. aastal. «Vahepeal olid Eesti majanduses aga koledad ajad ja ehitamise asemel tuli tegeleda ellujäämisega.»

Samasugune pesula, nagu tuleb Annelinna keskuse ette, töötab juba Tallinnas Mustakivi keskuse juures ning kliendid on selle hästi vastu võtnud, tõdes Mellikov. Tartus saab tulevikus jätta auto pesumajja ja vahepeal poes käia, lisas ta.

Muruniidukitest autodeni

Honda sõiduautosid, paate, mootorrattaid ja muudki selle kaubamärgi tehnikat müüva osaühingu Catwees krundil mürisevad ekskavaatorid ja kallurautod. Mullapinnast viiakse krundilt minema, kruusa tuuakse karjäärist aga asemele.

Catweesi osanik Andres Antsov kinnitas, et firma plaanib oma tegevuse kolida Annelinna Kalda tee 13 krundil valmivasse uude müügisalongi. Praeguste Narva maanteel asuvate ruumide saatus on esialgu lahtine.

Keskus tuleb umbes 2800-ruutmeetrise põrandapinnaga ning seal pakub firma kogu Honda tootevalikut alates autodest ja mootorratastest kuni muruniidukite, kaatrite ja päramootoriteni välja. «Lisaks tuleb sinna kogu tootegrupi hooldus ja remont,» lisas ta.

Uue Honda keskuse avamise päev on veel lahtine, kuid see tuleb 2014. aasta esimestel kuudel, lubas Antsov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles