Meestelaulupäev tuleb koos suure juubeliga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaslava meeskoor hiljutisel kontsertreisil Valgevenes, Minski filharmoonia trepil pärast kontserti.
Haaslava meeskoor hiljutisel kontsertreisil Valgevenes, Minski filharmoonia trepil pärast kontserti. Foto: Kuldar Pild

Tänavusel Haaslava meestelaulupäeval tähistab korraldajakoor ühtlasi oma 90. tegevusaastapäeva. Kontserdi eest hoolitseb juubilar ise.

Meestelaulupäev algab Kurepalu laululaval 25. mail kell 17. Arvult 34. meestelaulupäeval ongi põhirõhk juubilaril, kümnete teiste meeskooride lauljad saavad koos kontserdikülalistega olla õnnitleja ja kuulaja rollis.

Haaslava meeskoor on üks vähestest täies elujõus tegutsevatest maameeskooridest. Kollektiivi asutajadirigent oli Aksel Rüütli, pärast sõda kutsus koori taas kokku Johannes Loost. Viimased 25 aastat on koori peadirigent Kalev Lindal. Praegu laulab kooris 44 meest.

Esimene Haaslava meeslaulupäev korraldati Kurepalus 1935. aastal koos Tartu meeslaulu seltsi meeskooriga. Toonane laulupäev oli pühendatud eesti raamatu 400. aasta juubeli tähistamisele. Ühendkoore juhatasid ka Miina Härma ja Eduard Tubin.

Haaslava meeskoori tänavusse juubeliaastasse mahuvad lisaks tavapärastele ülesastumistele kontserdid Valgevenes ja Tartus saksa kultuuri instituudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles