Täidetud vutt heastab toored juurikad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehepapis haarab kõrv toiduampsu mälumise pausidel sujuvalt mõnusat meeleolumuusikat.
Rehepapis haarab kõrv toiduampsu mälumise pausidel sujuvalt mõnusat meeleolumuusikat. Foto: Sille Annuk

Kui mulle Taskus asuvat kiirtoidukohta Rehepapp arvustada pakuti, oli esimene reaktsioon, kas mõnda teise kohta ei saaks minna. Põhjus lihtne: kuidagimoodi olid kõr­­vu jäänud suhteliselt negatiivsed kommentaarid.





Lõunatama tulnud inimesi oli palju, kuid sellest hoolimata tegutsesid toitu taldrikutele jagavad noored mehed sedavõrd nobedasti, et enne kui jõudsid meelepärase menüü kokku panna, küsis meeldiv hääl: «Ja teile?» Eraldi sai pearoa juurde valida salatipoolist: värviküllast vitamiiniampsu jagus marineeritud kõrvitsast konservmaisini.

Õhk boonuseks

Kui rääkida interjöörist, siis võib kogu selle kupatuse võtta kokku sõnaga eklektitsism. Erisugused lauad, toolid, pingid, laes rippuvad lauajupid, munakujulised tualetid, maakivist lühtrid jne. Kõik see mahub ühte ruumi ning avarust jääb ülegi.

Tõeline üllatus oli piisav kogus värsket õhku, muidu on ju õhk kiirtoidukohtades täis läppunud ning nädalaid kasutatud vana rasva haisu.

Alustame soolast

Pearoogadest sai valitud aedviljavokk, veiselihapada, suitsutatud vutt, ahjukartulid ja erinevaid salateid. Hautatud aedviljad nägid vägagi ahvatlevad välja, kahjuks olid aga jahtunud, vesised, natuke liiga toored ja maitsetud. Kübeke võid, soola või mõnd muud maitseainet oleks kindlasti toidu kõige tervislikuma osa ka maitsvaks teinud.

Pettumuseks osutusid ka ahjukartulid, mis küll ilusad kuldsed, kuid taas jäi vajaka soolast. Ja soola lisamine valmistoidule ei anna kindlasti seda tulemust mis maitseaine õigeaegne kasutamine. See-eest osutus veiselihapada, parajalt mahlane, pehme ning mõnusalt maitsestatud kastmes, eelnimetatud nutuste köögiviljade kõrval sööja elupäästjaks.

Soolaste söökide staariks tõusis aga täidetud vutt, sest üldjuhul kiirtoidukohtades sellist delikatessi ei pakutagi, rääkimata sellest, et juurvilja- ning peekonitäidisega linnuliha oli tõeliselt maitsev – ühesõnaga annab silmad ette nii mõnelegi gurmeerestorani täidetud kanale, pardile või muule sulelisele.

Magusroogadest sai valitud päeva magustoit, mis koosnes astelpajumoosist, leivapurust ning väikesest vahukoorekihist. Ja mis seal salata, lihtsatest osistest oli kokku saanud üks mõnusaimaid magusroogasid, mida viimasel ajal maitstud.

Huvi pärast sai proovitud ka pirnitükkidega kohupiimakooki (sellise plaadikoogi puhul ei tea kunagi ette, kas see pärineb eelmisest sajandist ja/või on lubatud kohupiima asemel kuiv jahukäkk).

Kook oli aga maitsev, värske, mahlane – üks parimaid viimase aja kohupiimakoogielamusi. Siunasin ennast, et jätsin poole koogist karamellkastmega katmata: suus sulav kreemjas kaste oli parem kui oodata julgesin.
Rehepapil on stiili – kui
ainult enne kõhujumala juurde jõudmist ei peaks endale spordipoe kraami vahelt teed tegema.

Rehepapp

(Tasku keskus, Tartu)
Hinnatud kümnepallisüsteemis
• Miljöö 9
• Teenindus 8
• Toit 7
• Hind 8
Keskmine: 8

Toidukohtade paremik

Rehepapp              8


Žen-žen                 7,75


Tokyo sushibaar     7,25


Cafe Truffe            7


Gläm                     6,75


Istanbul                 5,5


Kohtumaja kohvik   5


Black Pepper Grill   4,75

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles