Jõgeva sai 5,3 miljoni eurose eelarve

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva linnavalitsuse hoone.
Jõgeva linnavalitsuse hoone. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Teisipäeval võttis Jõgeva linnavolikogu pärast teist lugemist vastu 2013. aasta eelarve, milles kulusid on 5,1 ja tulusid 5,3 miljonit eurot.

Esmakordselt on eelarvesse planeeritud soodustused ja vabastused lasteaiamaksu tasumisel mitmelapselistele peredele. Linna allasutuste töötajate palgad viiakse aga 2009. aasta tasemele.

Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsiooni kolitsiooni kokkuleppe põhjal hakkavad uue aasta eelarves lasteaiamaksu tasumisel kehtima soodustused vähemalt kahe lapsega peredele.

Jõgeval on lasteaia kohamaksuks 20 eurot. Kui peres on kaks last, siis alates teisest lapsest tuleb lasteaia kohamaksu maksta 50 protsendi ulatuses, märkis samal volikogu istungil uueks linnapeaks valitud Mihkel Kübar. «Kolmandale, neljandale jne lapsele on lasteaiateenus aga tasuta.» Sammuga soovib linnavõim vältida laste eemale jäämist lasteaiast, kus on hea keskkond kooliküpseks saamiseks, leidis meer.

Kübar märkis, et eelarvesse kirjutati sisse ka töötasu tõus Jõgeva linna hallatavate asutuste töötajatele viie protsendi ulatuses. «Palkade suurendamisest rääkida just ei saa. Pigem on tegemist 2009. aastani kehtinud palgakärbete eelse olukorra taastamisega.»

Riigilt Jõgeva linnale eraldavatest rahadest on tänavu suurenenud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist teede hoolduseks ja korrastamiseks mõeldud summad. Võrreldes muude riigipoolsete eraldistega on see raha iga aastaga tõusnud. Tänavu eraldatakse seda raha 91 000 eurot, kusjuures võrreldes 2011. aastaga on vastav summa tõsunud peaaegu viiskümmend protsenti, lisas Kübar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles