Tammeka võitleb liigakoha eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval võõrustas JK Tammeka Paide linnameeskonda. Tulemuseks oli viik 1:1.
Laupäeval võõrustas JK Tammeka Paide linnameeskonda. Tulemuseks oli viik 1:1. Foto: Veiko Soo

Tartu linna jalgpalli esindusmeeskonna meistriliigasse püsimajäämine on teoreetiliselt veel võimalik, kuid teooria vettpidavus selgub tuleval laupäeval Tallinnas.

Laupäeval kodus Paide linnameeskonnaga 1:1 viiki mänginud Tartu JK Tammeka on mässinud end väga keerulisse olukorda. Meistriliigast otse väljakukkumise vältimiseks on vaja noppida punkte juba meistritiitli kindlustanud Nõmme JK Kaljult.

Oodati võitu

Tammeka peatreener Joti Stamatopoulos kiitis meeskonna võitlusvaimu ning arvas, et laupäevane mäng oli üks hooaja parimaid ja tartlased väärisid kindlasti võitu. «Pärast neljandat minutit (siis lõi Paide eest värava endine sinisärklane Tiit Tikenberg – toim) mängisime jalgpalli ainult meie,» selgitas ta ja lisas, et otsustavaks sai seekord halb õnn.

Nimelt ei õnnestunud Siim Tennol ära kasutada Alex Nimo suurepärast söötu 22. minutil, esimese poolaja teises pooles vigastas Mikk Laas põlve ja Maido Pakk lõi posti.

Ka ei pidanud kohtunikud penaltivääriliseks Martin Hurda ja Kristjan Tiiriku kukutamisi karistusalas. Ühe hea võimaluse suutis õnneks siiski 70. minutil ära kasutada Nimo, et tartlastele vähemalt viigipunkt kindlustada.

Meeskonna kapten Kaspar Kaldoja rääkis, et emotsioonid ei ole pärast mängu parimad, sest oodati siiski võitu, ent keegi pole ka alla andnud, sest üks mäng on veel ees.

«Katki ei ole veel midagi ja teoreetilised võimalused on meil isegi väga head,» ütles ta ja viitas Kalju äsjastele mängudele, millest üks mängiti Sillamäega viiki ja teine kaotati FC Florale.

Hilinejate lootus püsib

Pühapäeval võis meeskond veel pettunud olla, kuid eile algas ettevalmistus juba järgmiseks mänguks. «Meil on veel võimalus ja me ei saa nüüd alla anda,» ütles Stamatopoulos lootusrikkalt.

Jalgpalliportaal soccernet.ee kuulutas Tammeka nädala või isegi kuu hilinejaks. Punase laterna staatus on tiimi õlul püsinud terve hooaja, ärkamine on tulnud alles nüüd, sest meeskonna taga on rohkem kui kunagi varem kõik poolehoidjad.

«Kuigi tartlastel on püsimajäämiseks tarvis viigistada vähemalt mäng Nõmme Kaljuga, annab viimaste nädalate mängupilt lootust, et see on isegi võimalik,» kirjutati portaalis.

Viimaste mängude atmosfääri kiitis ka kreeklane ja lisas, et kindlasti on Tartu meeskond ja jalgpallisõbrad väärt, et Tammeka jätkaks meistriliigas.

Järgmisel laupäeval kohtuvad ka FC Kuressaare ja JK Tallinna Kalev, kes on tartlastest vastavalt kolme ja ühe punkti kaugusel. Et Tammeka pääseks vähemalt üleminekumängudele Rakvere Tarvaga, peab soodsalt lahenema ka saarlaste ja tallinlaste heitlus.

Tartlastele sobiks paremini saarlaste võit, kuid teistele tulemustele lootmise asemel eelis­tas Stama­to­poulos keskenduda sellele, et ise hästi mängida.

Meistriliiga tabel

  1. Nõmme JK Kalju, punkte enne viimast kohtumist 89

  2. Tallinna FC Flora (80)

  3. Tallinna FC Levadia (80)

  4. Narva JK Trans (54)

  5. JK Sillamäe Kalev (52)

  6. Paide linnameeskond (42)

  7. FC Viljandi (26)

  8. FC Kuressaare (23)

  9. JK Tallinna Kalev (21)  

10. Tartu JK Tammeka (20)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles