Päikesepaiste asendus Tartus tiheda lumesajuga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel täna keskpäeval valitses Tartus kuiv, soe ja päikesepaisteline ilm. Praeguseks on olukord kardinaalselt muutunud. Tihedalt taevast langevad lumehelbed piiravad nähtavust ning kasvatavad vahepeal puhtaks sulanud tänavatele valget vaipa.

Vaadates Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmakaarti nähtub, et parasjagu sajab mitmel pool Lõuna-Eestis.

EMHI ilmaprognooside osakonna sünoptik Helve Meitern märkis, et Põhjamerelt Läänemerele suunduv madalrõhuala muudab tänase päikesepaistelise, kuid veel talvise moega ilma nädalavahetusel küll pilvisemaks, aga samas kevadisemaks.

Külmad ööd saavad läbi ning algav lörtsisadu läheb koos õhutemperatuuri tõusuga üle vihmaks. Kevade võidukäiku kinnitab nullkraadist järjest kõrgemale tõusev õhutemperatuur.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagu- ja idatuul 3–10, saartel puhanguti 12–15 m/s. Õhutemperatuur on –1...+3 °C.

Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juhataja Remo Perli kinnitusel politseil hetkel ühtegi teadet lumesajust tingitud avarii ega liiklustakistuse kohta ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles