ERR.ee: Peipsi jääl saab veel paar nädalat kala püüda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi jääl.
Kalamehed Peipsi jääl. Foto: Ove Maidla

Elukutselistele kaluritele on talvine hooaeg Peipsil juba sisuliselt lõppenud, kuid harrastajatele jagub püügilusti veel küllaga; piirivalveameti prognoosi kohaselt peaksid jääolud lubama järvele minna veel paar nädalat.

Võrreldes möödunud aastaga, mil Peipsi sisuliselt jääkatte alla ei saanudki, on tänavune talv kaluritele tunduvalt rõõmsam ning seda tõestavad kaldalt paistvad täpikesed ehk juba varavalgest järvele siirduvad sikuskamehed ja -naised, teatas ERR Uudised.

«Sel aastal oli hea, et järv külmus ära, kalurid said vähemalt järvele minna ja natukenegi kala püüda,» rääkis Kallaste linna elanik Aleksandr Goidin.

Läti kalamehed tunnistasid muigelsui, et raskel ajal käivad nemad Peipsil söögi järel. Kuid ka Eesti õngitsejad teevad ahvenast suppi, lisaks fileerivad kala, panevad sügavkülma, et oleks midagi alati pannile panna.

«Miks ma pean ostma ahvenat 50 krooni kilo, kui ma saan siit... ja oma lõbu ka veel,» märkis harrastuskalamees Mart Linno.

Kuigi piirivalve prognooside järgi lubavad praegused jääolud Peipsile minna veel lähemal paaril nädalal, on neil jätkuvalt soovitus enne järvele minekut lähimast kordonist olude kohta küsida ning enda järveleminekust ka teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles