Päästjad aitasid laternaposti külge jäänud kajakat

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Linnaruumis järjest enam kanda kinnitavad kajakad võivad vahel juhtmetesse kinni jääda ja päästjate abi vajada.
Linnaruumis järjest enam kanda kinnitavad kajakad võivad vahel juhtmetesse kinni jääda ja päästjate abi vajada. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul kella poole kaheksa paiku said päästjad väljakutse Tartusse Peetri tänavale, kus laternaposti otsa oli juhtmetesse takerdunud kajakas.

Linnaruumis hätta sattunud loomade aitamine on päästjatele üsna tavaliseks muutunud. «Linnud võivad kinni jääda vihmaveerennide, juhtmete või katusepleki külge ning päästjatel on loomakaitseseaduse järgi kohustus neid aidata,» rääkis Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Ka täna juhtmetesse kinni jäänud kajakas pääses ehmatusega ning lendas pärast päästeaktsiooni minema.

Kiik lisas, et päästjaid kutsutakse palju välja puu otsa roninud kasside pärast, kuid enamasti ei ole päästjaid selleks vaja. «Mina ei tea küll ühtegi kassi, kes puu otsa oleks ära surnud. Enamasti tulevad nad ikka puu otsast alla, kui kõht tühjaks läheb,» kommenteeris Kiik.

Ent päriselt hätta sattunud loomadele peale sattudes peab Kiige sõnul ikkagi päästjaid või loomakaitsjaid olukorrast kiirelt teavitama. 

 
 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles