Riia tänava raudtee silla ette paigaldatakse põrkesummuti

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänava viadukt Tartus.
Riia tänava viadukt Tartus. Foto: Oliver Matkur/Postimees

Et Riia tänava raudteeviadukti betoonposti ei saaks enam nii lihtsalt rammida, paigaldatakse selle ette põrkesummuti, sest selles kohas on viimase nelja aasta jooksul olnud kolm surmajuhtumit.

Viimati hukkus vastu posti sõitnud auto juht tänavu märtsis.

Lisaks Riia tänava raudtee silla põrkesummutile on Tartu linnavalitsusel kavas rajada Riia tn politseimaja ette reguleeritud ülekäigurada, Riia-Raja ristmikule reguleeritud ristmik ning selle lähedale bussitasku.

Samuti pannakse Riia tänavale üles neli kiirustablood ja liiklusloendurit.

2. aprillist algas projekt «Traffic», mille üldeesmärkideks on tõsta liiklusohutust rahvusvahelise tähtsusega strateegiliselt olulistel Jõhvi-Tartu-Valga ja Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteedel, suurendada avalikkuse teadlikkust liiklusohutusest ja rahvusvahelisest logistikast ning kaasata avalikkust liiklusohutuskampaaniatesse.

Nimetatud eesmärkide saavutamiseks on projekti kavandatud nii erinevaid seminare ja kampaaniaid kui ka infrastruktuuriobjektide parendamist.

Projekti kogueelarve on 1 876 570 eurot, millest Tartu linnavalitsuse eelarve ulatub 204 955 euroni. Omafinantseeringu määraks on 10 protsenti.

Projekti kestuseks on 24 kuud. Infrastruktuuriobjektide valmimist planeeritakse Tartus juba käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles