Peatreener hindab meeskonna vaimu hooaja parimaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kohtusid Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna mängijad treeningmängus Tartus viibinud Peterburi Spartaki noortemeeskonnaga ning said ülekaaluka võidu 105:62.
Teisipäeval kohtusid Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna mängijad treeningmängus Tartus viibinud Peterburi Spartaki noortemeeskonnaga ning said ülekaaluka võidu 105:62. Foto: Margus Ansu

Kolm kuud tagasi Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneriks saanud Gert Kullamäe läheb täna algavale poolfinaalseeriale vastu enesekindlalt, sest meeskonna füüsiline vorm ja ühtekuu­­luvustunne on hooaja parim.



Möödunud nädalal Kääriku laagri läbi teinud Tartu mängijad on Kullamäe sõnul treeninud suure entusiasmiga ja tavarutiini lõhkumine on ennast kuhjaga ära tasunud.

«Ma ei tea, kas see tuleb sellest, et ilmad on läinud ilusaks ja päike on tulnud välja, aga see, kuidas mehed treenivad, omavahel suhtlevad ja treenerite pakutut vastu võtavad, näitab, et meeskonna vaim on hooaja parim,» ütles Kullamäe, kes läheb peatreenerina täna õhtul vastu oma esimesele Eesti meistrivõistluste play-off-seeriale.  

«Ega mul teistmoodi tunnet ole, aga mulle on see uus kogemus. Nüüd olen ise vastutaja. Eks ma toetungi oma mängijakogemusele ning sellele, et olen kaks aastat Indrek Visnapuu kõrval olnud,» lausus Kullamäe ning lisas, et ei näe Raplaga vastamisi minnes põhjust üle pabistada.

Ainuke, mis paneb Kullamäed veidi muretsema, on Marek Doronini jalahäda. «Ta ei pruugi täna mängida ja pole võimatu, et ta ei saagi selles seerias enam platsile. Aga loodan, et nii hull ei ole,» lausus Kullamäe.  

Doronin ise oli optimistlikum. «Kannakõõlused annavad mõlemal jalal juba mõnda aega tunda ja mingil hetkel muutub see väljakannatamatuks. Aga viimaste päevadega on asi paremaks läinud ja tahan kindlasti platsile saada,» rääkis Tartu meeskonna kapten.

Eesmärk finaali jõuda

«Ütlen ausalt, et meie eesmärk on saada edasi finaali, ja mitu mängu see aega võtab, pole oluline. Me keskendume oma asjadele ja läheme iga mängu võitma. Play-off-seerias tulebki võtta üks mäng korraga, sest seal loevad ainult võidud,» rääkis Kullamäe ega nõustunud väitega, et Raplaga on poolfinaalis kergem mängida kui Rakverega.

«Need on mõlemad võistkonnad, kellel on omad plussid ja miinused. Nii Rakvere kui Rapla mängivad sisuliselt viie-kuue mehega ja ma ei oska kumbagi eelistada,» lausus Kullamäe. Poolfinaal mängitakse kolme võiduni.

Meeskonna head seisu näitas ka teisipäevaõhtune mäng Peterburi Spartaki järelkasvumeeskonnaga, mis võideti 105:62. «See näitas, et oleme otsustavateks mängudeks valmis, ja kui näitame sama suhtumist Rapla vastu, tuleb sellest ilus seeria meie kasuks,» ütles Kullamäe.

Pikk mängupaus

Kohtumine Peterburi võistkonnaga oli tähtis ka seetõttu, et tartlaste mängupaus oli veninud pea kolme nädala pikkuseks. «Meil oli vaja ennast igas mõttes lahti mängida ja pallitunnetus tagasi saada,» lausus peatreener.

Tartu mängujuht Sten Sokk ütles, et Kullamäe käe all on mängutempo aeglasemaks muudetud ning üritatakse rohkem positsioonirünnakut. Poolfinaalseeria võitmine sõltub aga kõige rohkem mänguks keskendumisest. Sokk kinnitas, et meeskonna füüsiline ja vaimne seis on hea ning Tartul on kõik eeldused finaali jõudmiseks.

«Üle me kindlasti kellestki ei sõida, aga kui oleme mänguks sada protsenti valmis, peaksime Raplast ikka parem võistkond olema,» lausus Sokk ja pakkus, et esimene poolfinaalmäng tuleb kõige raskem. «Esimene tuleb kindlasti rabe, sest me pole väga palju saalitrenni teinud. Ja nüüd on ikkagi play-off. See on midagi muud kui põhihooaja mängud.»

Selles, et poolfinaal lõpeb kolme mänguga, polnud kindel ka Tartu meeskonna veteran Vallo Allingu. «Kunagi ei tea. Rapla tuleb praegu väga hea emotsiooni pealt ja neil on kogu linn selja taha tulnud,» nentis Allingu, kuid möönis, et suuri probleeme ei tohiks Tartul olla.

«Tasemevahe peaks meie kasuks olema. Kui oma ära teeme, peaksime võitma. Raplal on kaks põhimängijat ja kui nende tuju ära võtta, on juba kergem,» lausus vanameister Allingu ning ei tahtnud spekuleerida, kas tänavune hooaeg jääb talle viimaseks. «Vaatan, kuidas hooaja lõpuks tervis on ja millised tulevad pakkumised. Praegu pole ma otsust teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles