Tartu võõrustab judojuuniore

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Andre Seppa ja 15-aastane Sander Ludvig harjutasid võtteid, mis võiksid nädalavahetusel edu tuua.
18-aastane Andre Seppa ja 15-aastane Sander Ludvig harjutasid võtteid, mis võiksid nädalavahetusel edu tuua. Foto: Sille Annuk

Sel nädalavahetusel astub Tartus juunioride (U20) Euroopa karikavõistluste etapil tatamile ligi 200 noort judokat 15 riigist. Judo hooaja osavõistlus peetakse Tartus juba neljandat ja Eestis viiendat korda.

Tartu etapp on karikavõistluste kolmas, järgnedes Portugalis Coimbras ja Kreekas Nea Moudanias peetud etappidele. Järgmisel nädalavahetusel võtavad aastatel 1993–1997 sündinud judokad mõõtu juba Venemaal Peterburis.

Võistluse korraldaja ja Do judoklubi treener Andres Põhjala ütles, et korraldus on sujunud probleemideta.

«Saal on olemas, lisaks leidsime võimaluse võistluste otseülekandeks internetis, nagu nüüd kõikjal kombeks,» rääkis ta ning lisas, et kuigi samal ajal väisavad linna ka paljud noored jalgpallurid, kes võistlevad Hillar Otto memoriaalil, on lahenduse leidnud ka judokate majutusküsimused.

Soojendus tiitlivõistlusteks

Nimekaimatest selle vanuseklassi tartlastest tõmbavad kimono teiste seas selga Andre Seppa (kuni 73 kg), Ants-Hindrek Tiido ja Tevol Tamm (mõlemad kuni 66 kg) Do klubist, Ülo-Sverre Seppa (kuni 81 kg), Eerik Kõuts (kuni 100 kg) ja Helina Uibo (kuni 63 kg) Zenist ja Sergei Bossak (kuni 55 kg) Dodzest, kes kõik tegid hiljuti suuri tegusid Eesti omavanuste meistrivõistlustel.

Eelmisel nädalal Kaunases treeningulaagris viibinud Seppa on praegu Euroopa reitingutabelis neljas ja pälvis märtsi lõpus viienda Eesti meistritiitli omavanuste seas. Teisipäevases treeningus tunnistas ta, et väike väsimus on küll kontides, kuid avaldas lootust, et kui teha paar päeva enne võistlust rahulikumaid treeninguid, peaks vorm olema hea.

Nii Seppa kui treener Põhjala rääkisid, et varem pole noorel sportlasel kodupubliku ees väga hästi läinud. «Siin oodatakse rohkem ja pannakse pinged peale, seekord proovin teistmoodi,» arvas Seppa, «ei tohi endale ise pingeid peale panna ega tulemusele mõelda, küll siis tuleb paremini.»

Hooaja peaeesmärgiks peab sportlane medali võitmist Euroopa juunioride meistrivõistlustel septembris. Kuigi ta tahab ka karikaetappidel hästi võistelda, on need tema jaoks siiski ettevalmistus 21.–23. septembrini Horvaatias Poreis peetavateks tiitlivõistlusteks.

Kevadturniir väiksematele

Judoklubi Zen esindab seekord kolm sportlast. Ülo-Sverre Seppa oli Eesti juunioride meistrivõistlustel oma kaalus küll kolmas, kuid treener Einar Suur arvas, et noormees võib sekkuda ka kõrgemate kohtade jagamisse. Eerik Kõuts ja Helina Uibo peaks ka heas hoos olema, sest võitsid mõlemad Eesti meistrivõistlustel oma kaalukategoorias hõbemedali.

Sel nädalalõpul saavad juunioridest nooremad judokad olla pealtvaatajate rollis, kuid järgmisel nädalavahetusel korraldab Zeni judoklubi juba 22. korda kevadturniiri, kus saavad võistelda B-, C- ja D-klassi noored judokad. Ka sellele turniirile on oodata külalisi Lätist, Leedust ja Soomest.

Euroopa karikaetapp

• Laupäeval võistlevad A. Le Coqi spordimajas noormehed kaalukategoorias kuni 55 kg, kuni 60 kg, kuni 66 kg, kuni 73 kg ning neiud kategoorias kuni 44 kg, kuni 48 kg, kuni 52 kg ja kuni 57 kg.

• Pühapäeval astuvad tatamile noormehed kaalus kuni 81 kg, kuni 90 kg, kuni 100 kg ja üle 100 kg ning neiud kategoorias kuni 63 kg, kuni 70 kg, kuni 78 kg ja üle 78 kg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles