Linn toetas reservfondist rattateede kaardi trükkimist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jalgratturid linnasõidul.
Pildil jalgratturid linnasõidul. Foto: Sille Annuk

Viie tuhande Tartu linna ja lähiümbruse rattateede kaardi trükkimiseks eraldas linnavalitsus läinud nädalal reservfondist üle 3230 euro.

«Tartu eelmine rattakaardi versioon on väga vana ja uue kaardi väljaandmise plaan oli pikka aega,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Volditava trükisena välja antava kaardi kasutajatena näeb linn kohalikke inimesi, uusi tudengeid ja turiste.

Tartu kaardil on näidatud jalgrattateed ja -marsruudid, järsud tõusud ja langused, rattatöökojad, pumpamiskohad, liiklusrahustatud alad, jalgratturite tõmbekeskused (noortekeskused, koolid, õppehooned, ühiselamud, supermarketid, mängu- ja vabaajaväljakud, spordiväljakud, info- ja nõustamiskeskused jms).

Lähiümbruse kaardil on näidatud linnast väljuvad jalgrattamarsruudid ja -teed.

Trükis sisaldab ka informatiivseid tekste ja fotosid. Nagu Tamm selgitas, on kaardifail valminud juba varem Rohelise Liikumise tellimusena.

Kui kaardi tegemine oli kaua aega plaanis, miks tuli selle tegemiseks raha eraldada reservfondist, mis peaks olema eelkõige ettenägematute kulutuste katmiseks?

«Kaardi tegemiseks eraldatud summa polnud piisav, et töö lõpuni teha, see tähendab koostada trükifail ja kaart välja trükkida,» ütles Tamm. «Kaart on keskkonnainvesteeringute keskuselt saadud raha eest valmis ja seda on võimalik esitleda veebilahendusena, kuid ratturil on linnas sõites kaardist kasu, kui see on välja trükitud.»

Miks ei eraldatud raha põhieelarvest või ei eraldata seda koostatavast lisaeelarvest? «Põhieelarve koostamisel polnud infot veel olemas,» lausus abilinnapea Tamm.

«See ei ole kummaline, kummaline oleks, kui me ei tegutseks selle nimel, et inimesed jalgratastega liiguksid,» lisas linnapea Urmas Kruuse. «Rattateid ei saaks selle raha eest väga palju joonida. Kui kaarti polnud, on küsitud, miks meil seda pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles